11/52: Hvis blikk kunne drepe (flukt)

Hvis blikk kunne drepe

Hvis blikk kunne drepe ©2011 Geir Ertzgaard

Flukt kan være så mye rart. Tror ikke denne situasjonen er så veldig ukjent for de fleste. Takker Arne og Åse Heidi som stilte som modeller på et enkelt illustrasjonsbilde.
Et forsinket bidrag til fotoprosjektet X/52 med tillatelse. Her er noen av de som ikke nådde opp fra fotoshooten:

Andre bidrag til temaet «flukt»:

Jelrik Nylund-van Berkel: Flowerpower
Vibeke Prestmo Valestrand: Trying to escape
Ståle Ertzgaard: Hverdagsflukt
Anne: Flukt
Randi Lind: Ekornflukt
Line Storlid:Virkelighetsflukt
Sonja Middelhuis: Flukt fra fatet
Yngve Thoresen: A Safe Place For Books
Stein-Evert Pettersen: Flukt
Vanja S. Lund: Plopp

15 replies
 1. Vibeke
  Vibeke says:

  Men du – sett ut fra et feministisk perspektiv: Kunne du ha snudd om på personene? At hun søkte flukt, og han drepte med blikket? Hadde bildet sagt noe annet da, enn hva det sier meg slik du har satt opp modellene? Nå blir hun sånn masekjerring, han hører ikke, eller gidder ikke høre, hun har mast og mast om at han skal ta søpla eller vaske trappa eller ta ned dolokket, og han søker bare tilflukt i musikken.

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Der har du egentlig et veldig godt poeng. Men denne gangen handlet det fof om de naturlige ansiktsuttrykkene til de to, og jeg kan garantere at Arnes uttrykk passer perfekt til sin rolle. Hadde det ikke vært for at Arne er Arne så kunne jeg godt byttet (kjønns)rollene, og jeg er faktisk veldig med på din tanke.

   Svar
 2. Geir
  Geir says:

  P.S. Jeg tror jeg skal prøve å bytte rollene på de, så får vi se hvordan resultatet blir da. Assosiasjonene med «masekjerring» osv. fikk jeg derimot ikke bare så det er sagt.

  Svar
  • Line Storlid
   Line Storlid says:

   Om du bytter rollene må du please få tankene mine vekk fra foreldreperspektiv, ellers kommer jeg til å le meg skakk.men på den andre sisen: kanskje en taktikk jeg skal retunere/bruke til min 15 åriing;O)? det vile gått to min så hadde han dratt pluggen!!!;-) Mange kommentarer, men ble så engasjert her, haha ha en go dag geir! 😉

   Svar
 3. Vibeke
  Vibeke says:

  Har han et naturlig drømmende uttrykk? Stilig 🙂 Men litt synd for Åse Heidi dersom hun har et drepende blikk, sånn naturlig.

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Du merket kanskje at jeg ikke kommenterte blikket hennes? Å betegne det som drepende er egentlig svært urettferdig. Men hun er en god skuespiller 😀

   Svar
 4. Line Storlid
  Line Storlid says:

  Meget god illustrasjon og jeg får mine egne tanker her. 1: kjenner meg geniunt igjen i bildet. Her er meg og min sønn mens jeg ber han begynne på romvasken eller leksene, satt på spissen. Treffer så jeg må le. 2.For min del var rollenene perfekt. Og at hun er en god skuespiller er lett og se, hun lever seg til de grader inn i rollen, kanksje kjent problem?;-) Mye mulig de er kjæreste og ikke mor og sønn (ift alder, men problemstillingen er den samme, det same er frustrasjonene, hahahah!!!!! Ser ikke noe drepende blikk, men et blikk som sier nå er det nummeret før jeg tar de øreklokkene på ubestemt tid (også egen erfaring, hahaha;-) Dette var en morsom og annerledes løsning and i LOVE it! med Meget VEL uttført oppdragt! Blant favorittene definitift! Og kjekt at du er back on track:-)

  Svar
 5. Line Storlid
  Line Storlid says:

  OG PS! Dette kunne like godt vært far og sønn/ far og datter mor og datter, det er også kjent i mine øyne, det handler om å få kontakt med en som er i sin egen «boble» av virkelighetsflukt Trist å rive det vekk ved sånn en nytelse;-) Om vi husker at temaet er flukt her så er det løst til de grader!!! Vibeke: Mødre og dedre er maseet i enhver tenårings liv. det skal vi være, jeg tror akkurat hn har begynnt. Ellers ville vi begi oss en på en diskusjon om respekt,.(nå tolker jeg altså ut fra foreldreperspektiv, hvor lenge skal man mase og ikke nå frem? her hadde jeg gjort kort prosess og dratt ut pluggen etter noen forsøk på å nå frem muntlig. Må si du får oss engasjerte her Geir, det kan me lika!!!!

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Befriende tanke, Line. Vi havner fort i kjønnsgrøftene, og jeg tar poenget til Vibeke. Men samtidig tar jeg det ikke helt. Derfor syns jeg du sier er bra! (Blant annet derfor)

   Svar
 6. Anne
  Anne says:

  He he, ler rått her jeg sitter, for som mor til en 17 åring lever en seg fullestendig inn i den ene rollen her i alle fall!! og en kan jo tildels forså at det maset er noe å flykte fra :-(( men ikke greit heller når middagen er ferdig, en roper og roper, og etterhvert får beskjed om; kommer snart, skal bare DØ! først, vanskelig `level`dette sjø… Ja ja ikke greit å være barn/ungdom heller…, foreldre som kjøper både tv, mobil og pc til barnerommet også sitter vi der med en forventning om at de skal UT!!?????

  Svar
 7. Simen S.
  Simen S. says:

  He he, veldig bra! Glem feministisk perspektiv! Dette var veldig bra løsning av ukeoppdraget Geir. Blikket sier sitt 🙂 Flotte modeller som gjør som du befaler?!

  Fototeknisk liker jeg det også godt; behagelig lys og fin, fin dybdeskarphet!

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Thoresen: A Safe Place For Books Stein-Evert Pettersen: Flukt Vanja S. Lund: Plopp Geir Ertzgaard: Hvis blikk kunne drepe. This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. ← 10/52: Abandoned and […]

 2. […] Thoresen: A Safe Place For Books Stein-Evert Pettersen: Flukt Vanja S. Lund: Plopp Geir Ertzgaard: Hvis blikk kunne drepe. Posted in Uketema. RSS 2.0 feed. « Tema til de neste uker Til nye deltagere […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *