Calm

Calm ©2011 Geir Ertzgaard

What represent «Calm»  differs for each one of us, but for me any alternative to the huzz and buzz of the digital life is a reason for calm – like changing the iPad with the paperPad and iNkPen. This is an image in the X/52 series. You can se other participants here.

New comment: I’ve added a new version of the image with a watermark. The first version was done «on the road» without my standard Aperture installation, but a second round have made it easier to fix the noise present in the original image. Click on the image to see both versions.

Calm

Calm ©2011 Geir Ertzgaard

 

19 replies
  • Geir
   Geir says:

   Takk, Majann! Ro er vel noe av det en drømmer mest om i jobbene våre – men akkurat nå skal jeg ihvertfall ikke klage over muligheten til det. Glad du likte bildet, men kanskje enda mer for at du satte pris på teksten.

   Svar
 1. Vibeke
  Vibeke says:

  Kalligrafi. Min dårlige samvittighet. Men det som også gir ro når jeg får satt meg ned med penn og papir. Sjelden.
  Takk for påminnelsen.
  Og vakkert bilde.

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Det kunne vært kalliogarfi, Vibeke, men det er noe jeg har slutta med for lenge siden. Men ingen ting, og da men er jeg ingen ting, er så beroligende som å sette seg ned med ei vakkert linjert bok, en fylllepenn og svart blekk, og så bare la ordene flyte fram – saktere men mer gjennomtenkt enn det et tastatur tillater.

   Visste du forresten at før folk begynte å skrive på data, var gjennomsnittsboka på ca 200 sider. Etter at data ble det vanlige skriveverktøyet, økte snittetpå en bestselger på over 500 sider.

   Svar
 2. Anne
  Anne says:

  Bilde gir ro Geir, men jeg sitter her å undrer over begrepet TID.

  Hvor har det blitt av all tid, tid vi benytter på ting vi ikke kan sette ord på, tid som går mens vi bare haster mellom alle disse tekniske duppedingser, grøss å gru, en slik tanke… en skulle vel heller skrevet ord, med penn på papir, istede for mail, facebook, sms, en tenker etterkommere, historie…
  Klart skal en ikke stoppe utviklig, men så allikevel 🙂

  Takk for bidraget ditt.

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Du tar poenget, Anne, og det liker jeg. En ting som ro og tid har til felles, er pulsen. Bortsett fra de som streber etter adrenalinkick, er vel en rolig puls det vi trakter etter flesteparten av oss, er det ikke? Samtidig handler det vel om balanse: Vi setter ikke pris på roen før vi har prøvd alternativet, og noen ganger er alternativet mer beroligende.

   Men for tankefull skriving, blekk og papir hver gang!

   Svar
 3. Yngve Thoresen
  Yngve Thoresen says:

  Rolig og vakkert bilde, Geir. Behagelig var det.

  (Men også litt mye støy, av den digitale og mindre pene typen, som var spesielt synlig i større format.)

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Takk, Yngve. Og som du ser av redigeringen, har jeg nå behandlet bildet på min egen datamaskin, og da skal støyen også være akseptabel – eller kanskje ikke?

   Svar
   • Yngve Thoresen
    Yngve Thoresen says:

    Mye bedre, Geir. Skulle man være pirkete, så ville jeg nok kanskje tatt en liten runde med selektiv blur på områdene hvor det er verst. Men da er man pirkete også. Jeg ser du har fikset litt på bakgrunnen også med godt resultat.

    Bildet som helhet er det viktige her, og det er veldig bra.

    Svar
 4. Ståle
  Ståle says:

  Likte bildet, men det kommer neppe som en bombe. Denne assosiasjonen til ro har vi felles – og det har vi vel alltid hatt.
  Syns veldig om det meste av bildet. Måten du har plassert pennen i forhold til teksten, skyggene, det lett gyldne lyset. Men så syns jeg også at det ble litt mye tomrom over penna. Og, når jeg kikker nærmere på bildet – slik Yngve har gjort – ser også jeg den støyen. Men likevel et bilde som gir en stemning av velbehag 🙂

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Jeg visste du ville like temaet. Tomrommet? Mulig? Jeg valgte dette fordi det ikke ble så opplagt riktig komponert, det skal være luft over våre bevingede ord. Støyen har jeg fiksa på. Takk for hyggelig tilbakemelding.

   Svar
 5. Anne Ueland
  Anne Ueland says:

  Dette bildet tror jeg må være det beste motivet denne uka, jeg har virkelig sansen for. Her er skikkelig ro over bildet, og super bruk av dof. Litt digital støy ja, så kanskje hvis bildet hadde vært i sort hvitt så hadde det ikke gjort så mye, da ville det fått ett mer gammeldags preg over seg. Bare en tanke? Supert ro motiv, flott gjennomført Geir 🙂

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Takk skal du ha, Anne. Sterke ord som jeg setter pris på, selv om jeg prøver å ikke ta «det beste bildet». Støyen har jeg forklart, og jeg tror at jeg hadde valgt farger uansett.

   For den teknisk interesserte kan det jo være greit å se hvordan støy virker for de som ikke har de seneste Canikon-kameraene;)

   Svar
 6. Line
  Line says:

  Tror jeg må si meg enig med Anne her, dette er nok det beste bildet denna uka =) Føler meg veldig hjemme her og, nå som jeg har levd en hel uke (!) uten internett har jeg faktisk tatt opp penn og papir og sendt brev. Ikke bare er det koselig, men det er også utrolig morro å få noe annet i posten enn regninger! 😉

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Glimrende, og så treffende da! Glad du liker bildet. Kanskje neste ukes bilde må tas med analogt kamera, og bare med scanner som eneste digitale verkøy? det hadde vært gøy hvis det var mulig:D

   Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Brodern: Calm […]

 2. Elegance sier:

  […] on this theme: Leif Harboe: Ro Anne: Ro Vibeke Prestmo Valestrand: Keip Geir Ertzgaard: Calm Jelrik Nylund-van Berkel: Enjoying […]

 3. 26/52: Ro sier:

  […] Harboe: Ro Anne: Ro Vibeke Prestmo Valestrand: Keip Geir Ertzgaard: Calm Posted in Uketema. RSS 2.0 feed. « 25/52: St. Hans/Midtsommer Halvveis i X/52 2011! […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *