For et drøyt år siden begynte jeg å telle ned. Jarle var frekk i kjeften som vanlig, og utfordret meg på hvor mange bøker jeg har å lese igjen før jeg knapper sammen sadelen. Med 15 bøker i året og beregnet levetid på en gjennomsnittlig norsk herremann, hadde jeg den 2. november 2008 bare 296 bøker igjen å leve, forutsatt at jeg leste mine gjennomsnittlige 15 bøker i året. Se «…du har berre 200/300 bøker igjen å lesa i livet ditt«.

Utfordringen var klar. Jeg måtte ta meg sammen og begynne å prioritere, dvs. legge til side andre ting og gi seg lesingen i vold, og samtidig ikke plukke med meg hvilke som helst bøker, men velge de bøkene jeg faktisk skal lese. Som tenkt, så gjort. Det er med glede jeg kan opplyse at fra 1. januar 2009 til 31. desember 2009 har jeg lest tilsammen 23 bøker. Altså 8 bøker flere enn prognosen, og hvis dette fortsetter har jeg 263 flere bøker å lese enn først antatt. Og det har vært gode bøker, givende bøker og tankevekkende bøker.
Jeg fører også statistikk på hva jeg leser ved hjelp av den fantastiske tjenesten LibraryThing.com, hvor du kan finne mitt bibiotek til allmen skue.

En av de fine tingene med LibraryThing er at den holder tritt med lesingen min. Jeg kan registrere når jeg leser bøkene, skrive raske vurderinger, og gi karakterer. Ut av dette kan jeg lage for eksempel såkalte widgets med boklister, som den som følger her: Bøker jeg har lest i 2009 med en rask omtale av hver enkelt, samt en karakterbedømmelse. Hvilke bøker jeg vil anbefale? Det kan du egentlig finne ut ved å lese fellesbokbloggen som Ståle og jeg driver borte på Skrift. Men ved å kikke på widgeten nedenfor får du et lite inntrykk av hva jeg har satt pris på. Jeg skulle tro du vil finne noe interessant her. Og jeg gleder meg over at jeg faktisk har drøyt 500 bøker å se fram til!

4 replies
 1. Silyeah
  Silyeah says:

  LibraryThing også ja hehe, alt du kan av praktiske nett-ting altså.
  Jeg syns du skal skrive en bok sjæl jeg Geir! Lover å lese den, og jeg leser aldri bøker

  Svar
 2. Geir
  Geir says:

  Huhei! Fortsetter du sånn blir du plutselig årets kommentator 2010. Det er en stor ære å bli, så bare fortsett!
  Du skulle bare visst hvor mange bøker jeg har på tapetet. Og filmer. Og fotoutstillinger. Og reiser. Og, ja knørten meg så mange prosjekter jeg snart er ferdige med.
  Men jeg kan jo ikke motstå utfordringen da. Gi meg litt tid…

  Svar
 3. Silyeah
  Silyeah says:

  Haha, ja, lagt deg innpå bloglovin nå vettu..he he hee. Skulle aldri ha bloglovintullet heller jeg serru, men fant ut at det som alt annet bare var litt nyttig.
  Gleder meg til bok! Tid ja, du har vel 33 år, var det ikke så?

  Svar
 4. Inga
  Inga says:

  Du har så mange jern i ilden, Geir!
  Enig i at Curious Incident.. boken ikke var fengende nok. Litt sjarmløs, egentlig!

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *