Mitt første blogginnlegg på veldig lenge er en aldri så liten advarsel. Mot det kanskje aller dårligste reisebyrået jeg har vært borti, nettbasert eller «stedbasert», nemlig Tripmonster.

Tilsynelatende tilbyr de til dels nesten uslåelige priser på flybilletter. Men det er bare tilsynelatende. Ihvertfall hvis du vil bittelitt utenfor allfarvei.

Jeg har nettopp kjøpt meg en reise til Afrikens lande, og ad ulike (om)veier snubla jeg ofte borti gode tilbud fra Tripmonster.

Men når jeg prøvde å kjøpe billetten støtte jeg på problemer. For, med unntak av allfarveibillettene, kan en IKKE betale med kredittkort, og da mister du muligheten til å få med kredittkortenes reiseforsikring på kjøpet. Hvis du likevel velger å gå videre og heller prøve å betale via nettbanken din, ja da finner du fort ut at det bare er et lite utvalg av banker som har godkjent Tripmonsters betalingsløsning. Så står du der da, uten mulighet til å betale den angivelig billige billetten du har reservert.

Prøver du å ringe, får du ikke svar. Jeg sto ihvertfall eviglenge som nr 1 i køen… Skriver du til dem, får du svar etter drøyt to døgn, halvannet døgn etter at billetten er en saga blott. Og da er selvsagt svaret at alt er din skyld som forbruker og at de ikke har noe ansvar for at du skal kunne betale billetten…

Jeg grøsser ved tanke på hvilken vegg av uvilje jeg ville støtt på dersom jeg hadde vært (u)heldig nok til å få kjøpt billetten og noe uforutsett hadde skjedd som hadde krevd at jeg måtte nå dem prompte mens jeg var på reise i f.eks. Afrikens lande. Detbehovet dukket faktisk opp sist jeg var ute og fartet sør for sahara. Akutt sykdom gjorde at jeg måtte prøve å komme meg hjem i en fei. Expedia, som jeg den gang hadde kjøpt billetten av, svarte nesten umiddelbart – og på kort tid hadde de ordnet en endret hjemreise mot bare et lite gebyr. Det er faktisk et reisebyrå jeg vil anbefale.

Hva enden på visa ble for min del denne gangen? Jo, jeg kjøpte billetten uten noe problem i det hele tatt direkte fra flyselskapet til noen skarve hundrelapper mer.

Så hva er mitt råd: Holde deg unna Tripmonster! Stort sett er monstre noe som gir mareritt av et eller annet slag…

Ståle

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.