Dagen møter kveld på Zambezi

Afrikas gyldne ettermiddagslys har så smått meldt seg. Ombord på Lady Livingstone har et italiensk følge innfunnet seg. Begeistringen er stor. En beskjeden nordbo sniker seg inn i et hjørne – det beste hjørnet, selvsagt – for å følge dagens ferd mot natt på mektige Zambezi. Båten smyger seg sakte på kryss og tvers mellom fastlandet og Siloka Island.

På land etter svømmeturen

Et paradis for dyr og fugler åpenbarer seg. En elefant glir ned i vannet og svømmer sakte over til fastlandets Mosi-Oa-Tunya nasjonalpark, klatrer forsiktig opp på bredden, rister seg og forsvinner stille inn blant busker og trær.

Duppende flodhestfamilie

I skyggen av trær som henger over Afrikas femte mektigste flod dupper en flodhestfamilie opp og ned som stod de på flyteplater som ikke helt bar dem. Bare konturene av dem vises i det oransjeblå kveldslyset.

Blått blir svart
Det blå blir stadig mørkere og går i løpet av en liten halvtime over i svart. Rundt oss overtar sirissene og froskene sangen fra fuglene. Lady Livingstone legger til kai til glad dans fra italienerne og den xylofonspillende besetningen. Smil og latter råder når vi forlater båten og går inn i den beksvarte afrikanske natten.

 

1 svar
 1. Morten
  Morten says:

  Godt å sjå at du kose dæ på tur!
  E du klar over kor heldig du e som får opplev nåkka sånt?
  Arti at du dele med oss her hjemme!
  Takk for titten!
  God natt!

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *