De beste bøkene fra Afrika

by Geir
12 views

41EKTR48GRL._SL160_.jpgMy Heart’s in Accra viser i dag til et initiativ fra The Zimbabwe International Book Fair, som for noen år siden tok initiativet til å lage en oversikt over Afrikas beste bøker fra det 20. århundre. Listen inneholder kjente navn som Chinua Achebe, Tahar Ben Jeloum , André Brink og Nurudin Farah, men også en god del forfattere som vel er temmelig ukjente for de fleste av oss.

Ta et sveip over listen og se hvor mange navn du kjenner igjen. Kanskje kan du ta med deg noen tips til nye og grensesprengende leseropplevelser? Samtidig kan man sende Zimbabwe en tanke, og stille seg spørsmålet om hvorvidt et slik initiativ hadde vært mulig i dagens tragiske situasjon.

2 comments

Christian 18. januar 2009 - 21:25

Ikke overraskende at Chinua Achebe er på listen, ettersom han har skrevet den mest leste boken i moderne afrikansk litteratur.
En veldig god bok forsåvidt, lett å få tak i boken på norsk også.
Boken heter «Mønsteret rakner» på norsk.

Reply
Geir 19. januar 2009 - 00:36

Jeg er helt enig, Christian. Chinua Achebe fortjener alle førsteplasser han kan få. Men for min del er det nok A Man of the People som rangeres høyest. Den er ulidelig morsom, spesielt fordi en afrikansk forfatter kan se med selvironi på egen frigjøringstid. Jeg har sjelden ledd så mye av en bok som jeg gjorde av A man of the People. Men også de som nevnes på listen holder høy klasse.

Reply

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.