Embrace

Embrace

Sometimes I am asked which are my best images from a trip. To that I have no answer. But there are images I get attached to, and which I can return to again and again without the impression deteroriating (or something like that). I think this embrace encapsules my impressions of Addis Ababa: Warmth, heartfullness, joy, the feeling of being embraced unconditionally. So maybe this is my favorite image from the Ethiopian journey.

Or maybe this one. A good photographer knows how to kill his babies, but some times it is too hard to make the pick.

Joy

Joy

20 replies
 1. Fotograf Jan Ivar Vik
  Fotograf Jan Ivar Vik says:

  Flotte bilder, Geir! Jeg liker helt klart det første bildet best. Synes det i mye større grad formidler den gode stemningen – ekte glede. Synes den lille dybdeskarpheten gjør seg godt her, med fin tegning av bakgrunnen samtidig som motivet fremheves. Er det noe jeg skulle satt fingeren på måtte det være å tone ned det reflekterende, lyse feltet til høyre i bildet (ser ut som en C). 🙂

  Svar
 2. Geir
  Geir says:

  Neimen har du sett, Jan Ivar. Kjekt du liker bildet. men den c-en la jeg ikke merke til før du skrev det. Det viser bare igjen hvor mye enklere det er å vurdere andres bilder enn sine egne.

  Svar
 3. Yngve Thoresen
  Yngve Thoresen says:

  må si meg enig med Jan Ivar. Det første bildet er mey mer ekte. Det andre bildet kan minne om to politikere som egentlig ikke vil være så nære som dette…

  Et lite spørsmål. Jeg ser at deler av bloggen er på engelsk (innholdet stort sett), mens deler er på norsk (menyer, sider, kommentarer), så jeg blir litt i tvil om hvilket språk jeg skal kommentere på? På min egen fotoblogg er alt på engelsk, men jeg får likevel en del norske kommentarer irriterende nok.

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Interessant å høre hvordan dere opplever bildene. I utgangspunktet hadde jeg valgt det første, men for meg er bilde nummer to mer åpent, og jeg legger merke til øynene hennes. De er ikke falske, de skinner. Men kanskje munnen er for politisk i sitt smil? Skal jeg selv velge, blir det bilde nummer 1.

   Til spørsmålet: Alle artikler som havner i kategorien «foto» er på engelsk. Jeg har en del besøkende som kommer utenlands fra, samtidig som jeg har en fiks idé. om at jeg ønsker å nå litt lenger med bildene enn med de andre tekstene. Blant annet treffer jeg mange på turene mine som gjerne tar en tur innom bloggen for å se på bildene. Strengt tatt burde jeg hatt en fotoblogg på engelsk og en annen blogg på norsk, men for min del fungerer det best med én blogg å holde styr på.
   Helst vil jeg at de som kommenterer engelskspråklige artikler gjør det på engelsk, og norskspråklige på norsk, men så var det Jan Ivar da…:-P.

   Vil det være bedre at menyer osv. var på engelsk?

   Svar
 4. Yngve Thoresen
  Yngve Thoresen says:

  Usikker på hva som vil være best. Så lenge du skal tilby to språk på samme blogg blir det jo fort litt lett blanding uansett. På min egen norske blogg (xmasb.com) skriver jeg på norsk, men bruker et engelsk tema og det blir litt blanding der og. Har hatt planer om å oversette, men slikt tar jo tid.

  Men da kommenterer ihvertfall jeg på det språket du har brukt i selve posten fremover jeg. 🙂

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Det er en god løsning, Yngve. Jeg prøver på det samme selv, men som du ser fra Dan er jo Google Translator en god løsning også.

   Svar
   • Yngve Thoresen
    Yngve Thoresen says:

    Jo, forsåvidt. Problemet ligger i at løsningen da ligger hos brukeren. Jeg har ikke de nøyaktige demografiske data for denne bloggen, men vil anta at de færreste benytter Google Translate for annenhver blogg de besøker. 😉

    Men jeg har vurdert å oversette kommentarer på min egen blogg med Google Translate og legge til originalen. Om ikke annet, så kanskje det fører til at folk slutter å kommentere på «feil» språk. Men først må jeg legge ut flere bilder igjen. Det går i rykk og napp.

    Svar
    • Geir
     Geir says:

     Vrient skal det være. Kanskje vi skal gå over til Esperanto hele gjengen? Jeg ser ikke helt hvilken løsning jeg skal velge, men jeg har ca 50/50 med norske og engelskspråklige besøkende, så kanskje det beste bare er å la folk svare på det språket som passer dem best, og så la menyer osv. være på engelsk?

     Svar
 5. Dan
  Dan says:

  Lovely capture, love those moments, the best shots are captured like this. Just wanted to mention on the language question, if you do everything in one language, and don;t use images for buttons, you can let the browser of your website decide what language to read it in as modern browsers like Google Chrome will translate the site, which is what I’ve done.

  Its a great help when you only speak one language, which I’m not proud of! would love to speak more 🙂

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Glad you liked it, Dan. I know, for me too, the best images are about capturing moments, and this time I believe I got it right. About the language, I’m happy I speak more than one language. The browser solution is a good one, although mistranslations can and will occur. But your response just proves that there these days language may not be the problem it used to be. Hope to see you here again often, and I’ll keep on visiting your site.

   Svar
  • Geir
   Geir says:

   Marcie,
   I interpret this that you were caught by joy watching the image. I hope that was correct, and that it made your day even better! For me these are the images that make photography worthwile.

   Svar
 6. Ståle
  Ståle says:

  Flotte bilder begge to. Enig med de andre i at det første stråler mest. Det ligger i det øyeblikket av pur glede som stråler ut av smilet og kroppsspråket til damen. Aldeles herlig. Det andre er liksom litt «utladet» i forhold til det første. Liten dybdeskarphet og dempede farger er med, for min del, på å gi fokus til den spontane gleden som formidles. Et av de beste bildene dine sånn stemningsmessig, bruttern 🙂

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Takk for det. Det er jo en grunn til at jeg har valgt det første bildet som hovedbilde. Det er som du ser mer spontant. På det andre bildet har situajonen «roet seg» litt, men tar ikke vekk varmen i situasjonen.

   Svar
  • Geir
   Geir says:

   Wazari,
   I’m really happy you liked it. You’re too kind with your comment, and I appreciate that you see the same as I see in it.

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *