Dette er egentlig bare en test. Fra å legge ut enkeltbilder har det blitt mer og mer populært å lage såkalte fotoessays der bilder og tekster sammen forteller en historie. Kjennetegnet på disse fotoessayene er at de ikke inneholder mer enn fem til ti bilder, og at det skal følge en tekst som knytter bildene sammen, en tekst som ikke skal være så lang at leseren ikke tar seg bryet å lese den. Mange reise- og fotosider presenterer slike essays, men kanskje den fremste representanten for denne trenden er Matador Network, et amerikansk nettsted som fokuserer på det å formidle gjennom tekst, bilder og film den globale vagabonds liv og leven.

Jeg har gjort lite av dette tidligere, men nå hadde jeg lyst til å teste ut hvordan WordPress sin egen Media-modul håndterer denne måten å publisere på. Så ta det for det det er, en test og et eksempel på et fotoessay med utgangspunkt i bilfridagen, den hilariously festlige miljøaktiviteten som nesten kvelte Stavanger søndag 4. september.

Motorveien

Bilfritt på motorveien inn til Stavanger lørdag 4. september. Hele strekket fra Skankeholen og avkjørselen til Universitetssykehuset var stengt av for motorferdsel hele søndagen fram til .kl. 18. Selvsagt så regnværsskyene sitt snitt til å peke nese til de som elsker frisk luft og livet utendørs.

Bilfridag

Bilfri motorvei, men aldri før har det vært tettere trafikk langs Henrik Ibsens gate, og sjelden har det vært tettere med CO2-partikler i lufta over Tjensvoll enn akkurat de timene bilfridagen varte.

Grønn lunge

Noen steinkast fra motorveien, og ikke langt fra bilkaoset i Henrik Ibsens gate ligger denne lungen av grønn vegetasjon og våtmark og puster luft inn i byens fortettede lunger hele året igjennom, biler eller ikke biler.

Turvann

Stavanger er en grønn by, ikke i den forstand at bilen står. Men byen har minst fire vann som ligger der som nokså store diamanter i landskapet. En tur rundt "vannet" er en fast del av søndagsritualet for flere tusen Stavangerboere hver søndag.

Grønn framtid

Grønn framtid på norske motorveier hvis speiderne får det som de vil.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *