Det var mye vær over Norge da reisen startet. Høye skyer ispedd sol og tunge regnskyll. Et Værnes ikledd grått etter ukevis med strålende trøndervær. Ting tydet på at det var rette tid å sette kursen sørover. Mot Gardermoen. Mot Arlanda. Mot Addis Ababa. Til Lusaka. Planløse fire uker på lettere måfå. Spent på å se hva dager måtte bringe. På hvilke mennesker som måtte krysse min vei. Og på hvilke steder og opplevelser den uplanlagte Afrikaturen måtte by på.

Over et land

Det eneste som akkurat nå var klart var at Norwegians DY 757 ville lande i god tid til at DY 814 til Stockholm ville ha den planlagte mannen på plass i sete 4A, og at natten etter alle stjernemerker ville bli tilbragt dinglende i et metallrør over det nordøstlige Afrika. Neste soloppgang så ut til å bli å beskue på Addis Ababa Bole International Airport noen timer før siste etappe mot Zambias Lusaka startet.

Kari Bremnes synger «Over en by». Hadde sangstemmen båret, kunne jeg istemt over et land – eller flere…

La  reisen begynne!

6 replies
  • Geir
   Geir says:

   Jeg svarer på vegne av broderen, som nok sitter på en kafé i Livingstone i dag. Hvorvidt det er nett der eller ikke vet bare de som prøver å komme online der. Men hyggelig å se deg her, Renate.

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.