Gratulerer, Jan Ivar!

Jan Ivars fotoblogg

For seks uke siden fikk jeg en sms av Jan Ivar. Han skulle relansere bloggen sin med nytt design og innhold. Han hadde holdt på et par år med bloggen sin på vikfoto.no, og hadde hatt brukbart med trafikk, og opparbeidet seg et rykte som en seriøs og dyktig fotoblogger. Men nå var det på tide å ta steget videre. Derfor tok han kontakt med meg og ba om noen synspunkter.

Det ble mer enn noen synspunkter etterhvert. Det fins mange tunge fotobloggere utenfor landegrensene, folk som har klart å skape et varemerke på interessant blogging og gode bilder. Reisefotografer som Gavin Gough og unge trendsettere som Joey Lawrence har fått et ganske stort marked med sine strålende bilder og utfordrende tekster.

Det er mange norske fotobloggere. Det viser jo Norske fotoblogger, som i skrivende stund har  236 registrerte blogger. Men selv om det er mange norske fotobloggere der ute,er det foreløpig ingen som har klart å etablere seg som den store norske fotobloggerne. Noen lovende kandidater er det der ute, men det er ingen som har klart å ta ut potensialet som ligger i dette segmentet – kanskje ikke før nå.

De siste ukene har jeg hjulpet Jan Ivar med å få ny blogg på plass. Jan Ivar skjønner seg på blogging, han skjønner seg også på fotografering, og den kombinasjonen er et godt utgangspunkt for å etablere seg i frontlinjen av norske fotobloggere. Hva det betyr? Med sosiale medier som den nye andedammen for mye av det som skjer av kunstnerisk utfoldelse vil denne arenaen være det området hvor fremtidens beste norske fotografer vil være å finne. Jeg tror Jan Ivar har en god sjangse til å være en av frontløperne blant de store norske fotobloggerne, om ikke den fremste.

Utgangspunktet er det ihvertfall ingen ting å si på.

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *