Jeg gav forhåpninger om å legge ut bilder via instagr.am før Kenya-turen. Desverre strevde jeg på tross av overraskende god wifi bredbånddekning selv langt ute på landsbygda med å laste opp instagram-bildene fra iPhonen. Men vel hjemme igjen er alt på plass, og selv om det ikke ble mange bildene å vise til, gir instagram-måten å fotografere på et litt spesielt inntrykk av Kenya. Instagram-måten? Ja, løsningen er en liten app til iPhone som tar bilder i 1×1-format, og som har en del ferdige presets-løsninger som på mange måter ligner på bilder slik de ble den gangen vi brukte Polaroid hele gjengen. For å legge ut bildene her, bruker jeg en plugin som heter Instapress. Bilder kan legges ut enkeltvis, eller som gallerier eller slideshows, det eneste du trenger å vite, er brukernavnet ditt på Instagr.am, antall bilder du ønsker å legge ut, samt id-nummeret til hvert enkelt bilde de gangene du ønsker å legge ut enkeltbilder.

Og dermed har du min Instagram Safari.
[instapress userid=»geirsan» piccount=»6″ size=»160″ effect=»fancybox» title=»7″]

14 replies
 1. Marcie
  Marcie says:

  Okay – I’m not getting a translation here..so I’m not understanding your words. But – I am loving these snippets of moments captured..and how you’ve put them together like this. This whole instagram thing has created a photo-revolution.

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Marcie
   I’m basically telling how I tried to use Instagram as a tool to capure images from my latest trip to Kenya, to se whether it would bring out something new in my images. Although I wasn’t able to use the tool too much, I found it helpful just to see things from a different angle. Thanks for your kind comments, yet again.

   Svar
 2. Ståle
  Ståle says:

  Artig løsning på utfordringen med å skulle knipse det du allerede har knipset, men på en ny måte 🙂 Liker bildene, liker effektene denne appen gir – men tror jeg kan bli litt lei av det ganske fort…
  En fin ting med denne instagramgreia er at du slipper ekle kritiske kommentarer om bildekvaliteten, skarphet og den slags. Det er det jo ikke så mye å gjøre med 🙂 Tross det, så likte jeg aller best det første og det fjerde bildet. Vekket minner og stemninger.

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Ja, syns også det ble ganske morsomt. Hvor fort jeg blir lei av det henger vel sammen med hvor mye jeg bruker det, som alt annet i livet.
   Jeg tror at tiden for å bruke en fotoblogg til å få kommentarene på bildene er over. De aller fleste som legger ut bilder nå, har lært så mye at de ikke lenger trenger å få kritiske tilbakemeldinger. For min del, og forhåpentligvis for de aller fleste, er bildene en måte å fortelle historier på, og til det passer instagram ganske godt.

   Svar
 3. Yngve Thoresen
  Yngve Thoresen says:

  Fint å få et litt mer personilg preg av reisen. Jeg hadde nok foretrukket uten instagram effekter, men men… 🙂

  På den annen side tenker jeg at hva som enn får folk til ta bilder er en god ting! Selv om du har bevist dine fotografiske evner mang en gang, og sånn sett ikke trenger å «nedgradere/spolere» bildene dine med Instagram effekter. 🙂

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Noen liker det, noen gjør det ikke – som med alle bilder. For meg er dette først og fremst et eksperiment som nok appelerer til romantikerne og estetikerne blant oss mer enn til dokumentaristene og teknikerne. Dette blir nok ikke min faste måte å presentere på, men det var morsomt et kvarters tid 😉

   Svar
 4. Malene
  Malene says:

  Jeg synes slike bilder er skikkelig kule, skulle ønske det fantes en måte å lage bildene slik for meg som ikke har smarttelefon også. Jeg vet ikke om du bruker presets i lightroom eller om du i hele tatt bruker lightroom, men OM du gjør det. Vet du om noen kule? Har lastet ned noen polaroid presets tidligere, men er ikke helt slik jeg ønsker det.

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *