Blir det kunst bare av at bildet er uskarpt og i svarthvitt? I den digitale fotoalderen hvor teknisk ikke bare er et mål, men noe man nærmest forventer, er det noe befriende med bilder der man ikke kan krysse av på alle punktene på sjekklisten over krav til vellykkethet.

Noen ganger er det deilig å la speilrefleksen ligge hjemme, og heller bare ta med det lille kompaktkameraet ut på en liten tur og la det stå til. De store spontanfotografene fra 50-tallet bar ikke på tungt utstyr da de trakk ut på gater og streder, og det var ikke teknikken de strevde med da de fanget det vage, men konkrete, litt uskarpt og kornete øyeblikket som i ettertid har satt som har gitt oss øeblikk som vi kommer til å huske for alltid.

Det var derfor det var så deilig å ta med seg det lille Pen-kameraet jeg har fått låne, og som jeg skal skrive mer om senere, og bare ta bilder når jeg så noe, uten å reflektere over så veldig mye annet enn at jeg ville fange noe spontant, noe som jeg ofte glemmer med den tunge maskinen av et kamera som skal minne meg på at bildene mine skal være perfekte, bilder som gir meg skryt og gode kommentarer fra mine fotobloggvenner.

Kanskje det er lettere med et lite kamera å gjøre det som faktisk betyr noe: Å se det som beveger seg et sted på en vei mellom jord og himmel.

– med iPad og Pen på tur

Location:Mosvannet, Stavanger

8 replies
  • Geir
   Geir says:

   Kamilla, jeg vet du liker sånne ting. Jeg begynner å like det selv også. Ikke bli overraska om du ser mer av slike ting her.

   Svar
 1. Simen S.
  Simen S. says:

  Enig med deg Geir; Det er lett for å gå glipp av stunder og øyeblikk, fordi man skal lage det til det perfekte, med ett lass av kamerautstyr. Derfor har vi kjøpt oss et vanntett Canon kompaktkamera som er med på tur i skog og mark!

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Og jeg koser meg med et nett lite systemkamera jeg har fått låne av Olympus. Jeg sier «ja takk, begge deler!»

   Svar
 2. Eilif
  Eilif says:

  Skryt og gode kommentarer herfra også! Selv bruker jeg bare iphonen for tiden, med instagram, og har mistet litt interesse for stor speilrefleks. Men det er bare meg …

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Takk skal du ha, Eilif. Sjelden jeg ser deg her, men setter alltid pris på besøk. Vi får si som Chase Jarvis: The best camera is the one you’ve got with you. 😉

   Svar
 3. Marcie
  Marcie says:

  What an interesting exercise..and result. It’s so true that sometimes it’s just about the ‘moment’ captured..and nothing much else.

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Marcie!
   Did you google-translate this article, or do you have hidden talents? I know this is not one of my technical masterpieces, but I still feel it is a strong image due to the dualism of natural light and artificial light. They all come from the same source.

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.