Obon, en japansk høytid

,

En av årets store høytider i Japan. Obon, sjelenes festival. En tid da mange reiser til det de ser som sitt hjemsted. For sammen med sin familie å ønske de dødes ånder velkomne tilbake og ære dem med Bon-Doridanser.

Obon i Wakkanai

I Japans nordligste by, Wakkanai, bare knappe 4 mil sør for russiske Sakhalinøya, møter alle aldersgrupper til en tradisjonell dans på byens torg. Noen har pyntet seg i sine tradisjonelle drakter, for å delta i dansen mens andre velger å delta i mer hverdagslige klær.

I denne nordligste  japanske utposten, som til å begynne kan virke litt ugjestmild, er det denne kvelden latter og glede som dominerer. Og barns alvor i den tradisjonelle dansen som de famlende  forsøker å kopiere sine foreldre og besteforeldre

Tradisjonene lever i Japan. Og det fyller togene med langveisfarende som vil hjem. Og en skarve nordmann som forsøker å lære mer om et land som oppleves båe kjent og fremmed på en gang.

2 replies
  • Ståle
   Ståle says:

   Ja, det var stas å snuble borti denne feiringen. Den foregikk, så vidt jeg forsto, over tre dager, og lørdag var den første. Denne dagen var det primært en «barnas dag», tror jeg. Ihvertfall var det barn og barnlig danseglede som stod i sentrum. I går virret jeg også innom, og da var det de voksne som styrte showet. Så nesten ut som en konkurranse i tradisjonell japansk dans. Utholdende var dem iaffal. Skjønt, den store fysiske utskeielsen var det ikke. Ikke akkurat halling, for å si det slik. Men de holdt på i mange timer 🙂

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *