Graph Paper Press - amerikansk fotobloggløsning med norsk språkdrakt. Screengrab fra www.graphpaperpress.com

Er du på utkikk etter nytt design til fotobloggen din, eller til din grafikkbaserte blogg i det hele tatt? Eller kanskje liker du designet på bloggen min?

Jeg vet hvordan det fungerer? Du blogger, men blir aldri fornøyd med designet, og bruker minst like mye tid på å fikle med innstillinger og grafiske snurrepiperier som på å gjøre det du faktisk hadde tenkt å gjøre – skrive eller vise fram bildene dine for verden.

Det er ikke helt enkelt det der. Spesielt på fotoblogger er det jo viktig at bildene vises fram på en god måte, og alle de tusenvis av themes som fins for WordPress framstår som mer forvirrende enn forløsende i forhold til å markedsføre dine kreative evner.

Jeg har ikke løsningen for deg, men jeg vil likevel anbefale at du tar en titt på Graph Paper Press sine løsninger. Hovedgrunnen til det er at gjengen med designere med Thad Allender i spissen lager noen utrolig flotte og enkle fotobloggdesigner  tilpasset de seneste versjonene av WordPress. Ikke bare er de enkle å jobbe med og er nydelige å se på, men det fins mange forskjellige tema, og det er relativt enkelt å få de til å se personlige ut, at det er din blogg og ikke en ferdigmal som du har stjålet annenstedsfra.

Hva er så grunnene til at du skal vurdere akkurat Graph Paper Press sine tema?

 • Thad og gjengen har pr. i dag utviklet 20 tema, der noen er gratis, og noen koster rundt 300 kroner eller 49$. Dette er i utgangspunktet abbonnementsprisen for et kvartals medlemsskap i Graph Paper Press, men samtidig gir det deg fri tilgang til å bruke et hvilket som helst av temane i pakken, og tilpasse de som du vil. Du trenger ikke fortsette utover det første kvartalet, men kan likevel beholde det temaet du bestemmer deg for å bruke.
 • De fleste temaene er tilpasset WordPress 3.0, den aller mest populære bloggplattformen, og utnytter alle valgmulighetene i denne installasjonen fullt ut.
 • I tillegg er mange av temaene modulbaserte. Når du installerer et GPP-tema, lages det et eget valgpanel i WordPress sitt kontrollpanel som er veldig enkelt  bruke til å gjøre tilpasninger som du verken må være WordPress-ekspert eller programmerer for å forstå deg på. Gjennom valgpanelet velger du selv hvilke moduler eller deler av designet du ønsker å bruke i bloggen din. Forskjellige moduler kan være: Videomodul, Småbildeslider, blogginnleggs-slider, osv. og enkle valg gir deg mulighet til å endre farger, bakgrunner, header, antall kolonner, hvorvidt du skal ha sidemarg osv.
 • Hvis du er ambisiøs med din fotografering, har Graph Paper Press en tett integrasjon med Photoshelter, som huser mange profesjonelle fotografer. Dette gir deg både et nettverk for å promotere bildene dine, og verktøy som med litt innsats gjør bloggen din ikke bare til en presentasjonskanal, men også en salgskanal med ferdig nettbutikk for salg av bildene dine i den valutaen du selv bestemmer.
 • Flere av temaene har en norsk oversettelse. Hvem som har oversatt de? Det kan du jo lure på. Men norsk språkpakke som er enkel å sette inn gjør at du helt unngår bryet med å måtte flikke manuelt på wordpress-temaer du installerer, noe du ofte må selv om du installerer norsk versjon av WordPress 3.0.
 • Support- og opplæringssystemet til Graph Paper Press er det beste jeg har vært borte i. Selv om det er enkelt å tilpasse temaene, hender det at du trenger hjelp. Da fins det videoinstruksjoner lett tilgjengelig så lenge du er medlem, og en rask e-post eller spørsmål på medlemsforumet gir deg svar på ting hjelpefiler og videoer ikke gir deg svar på.

På Graph Paper Press sine sider finner du en egen Showcase der brukere av temaene registerer seg. Her finner du en hel bøtte med fantastiske og spennende tilpasninger av de forskjellige designene. Ellers kan jeg vise til kjente fotografer som Gavin Gough, eller til flere av elevene mine som bruker temaet, for eksempel Kamilla Kvamme og Lise Refsnes. linjebloggen Gale og globale, eller min egen blogg This is African Photography. Er du interessert i å prøve ut Graph Paper Press, setter jeg pris på om du klikker på knappen under. Jeg har oversatt designet til norsk for GraphPaperPress, er selv veldig godt fornøyd etter å ha brukt temaet i et halvt år etter at jeg oversatte det til norsk. Og skulle du ha behov for litt hjelp med installasjonen, så er det bare å ta kontakt med meg hvis du sitter fast – noe jeg tviler på vil skje.

Graph Paper Press WordPress Themes

Sjekk det ut

2 replies
 1. Silje
  Silje says:

  Det var noen ordentlig fine her, Geir. Jeg er sånn…halvhjertet…på lang sikt…på leting etter et nytt tema, og så et par her jeg kunne tenke meg å jobbe videre med, men det er mye styr og en hel del arbeid med å skifte. Det blir alltid en del bilderedigering og det er alltid massevis av småting man ønsker å forandre og justere i editoren. Og det tar sin tid. Og blir litt av et prosjekt. Et sånt man egentlig bare bør starte på når man har massevis av fritid og lite annet vettugt å bruke den på.

  (Og når er det egentlig?)

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Svaret er: Egentlig aldri. Men fordelen med akkurat disse temaene er at du ikke behøver bruke så innmari mye tid på skiftet fordi det er så intuitivt og enkelt.
   Høres jeg ut som en selger nå?

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *