Royal leaves

Royal leaves

I spent a few days in the Capital after my two weeks in Ethiopia. When in Oslo, it is almost impossible to avoid the Royal Castle situated at the top of a hill overlooking the city. It is a place always visited by people, but this time there was only a solitary soldier guarding the entrance to castle. I wonder what goes through his head, standing there hour after hour, serving his king.
My friend Jan Ivar Vik is a master of overexposure, and inspired by him this time I thought that maybe overdoing the brightness would give a different take on this building, which is captured a thousand times every day. I leave it to you to judge if it works.

8 replies
  • Geir
   Geir says:

   Takk for hyggelig respons, Fred Rune. Jeg ser hva du skriver og tar det til meg. Det er jo en grunn til at man legger ut disse bildene sine.

   Svar
 1. Fotograf Jan Ivar Vik
  Fotograf Jan Ivar Vik says:

  Takk for det, Geir! Dårlig gjort av meg å ikke gi deg skryt for bildet ditt etter at du gir meg kred for bildene mine – men jeg vet at du aller helst ønsker ærlige tilbakemeldinger og dette bildet synes jeg ble litt kjedelig. Kanskje du bør skrive litt om hva du har tenkt, og hvilke bevisste valg du har gjort og hvorfor du har gjort det slik? Hva ønsker du å formidle? Er du selv fornøyd med bildet, og er dette blant de beste shotene du har etter oppholdet i Oslo?

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Ingen ting er bedre enn ærlige tilbakemeldinger. Jeg er fornøyd med «litt kjedelig» fra din side, siden du krever mye av et bilde. Men noen ganger kan et bilde være fint i kraft av sin estetikk uten at det må fortelle en historie. Det er vel det jeg har prøvd å få til her, og da jeg tok bildet tenkte jeg bevisst å få fram et «rent» slott uten de «forstyrrelser» som vanligvis er foran slottet, altså å se slottet på en litt annerledes måte. Man kan kanskje si at jeg ønsker å formidle et stilrent, litt sterilt slottsbygg.
   Det er definitivt ikke det beste bildet fra Osloturen, men heller ikke langt fra det verste. Jeg syns det ble omtrent som jeg ønsket at det skulle bli, men vet samtidig at det ikke er et bilde som beveger verken himmel, jord eller fotoagentene;-).
   Altså: Som en stilstudie eller forsøk på renhet mener jeg det er ganske vellykket, som et bilde som forteller en historie er det ikke noe utenom det vanlige. Teknisk sett holder det mål.

   Svar
 2. Marcie
  Marcie says:

  I like the over-exposure. It softens the building against the sky. And – I’m always amazed at how soldiers can stand sentry for as long as they do. Really wonderful capture of this Castle!

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   I think it works well here, too, Marcie. There are so many ways to interprate an image that you might get lost in postproduction. Next time I will try to focus on the guards.

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *