Siste dag i Livingstone. På en høyde nord for sentrum farger den sene ettermiddagssola savannen rundt Zambezi i rødstemte toner en stakket stund før de gradvis går over i blått. Og så nattsvart.

Savannekveld

Nesten fire uker med denne sør-zambiske byen som base nærmer seg slutten. Uker med eventyr opplevelser, varme mennesker, spennende møter med et overveldende dyreliv, stekende solfylte dager og grøssekalde netter. Syngende sirisser og knirkekvekkende frosker om kveldene. Hanegale galende haner og klynkende perlehøner om morgenene. Hundeglam og rytmemusikk om nettene. Sjelden stillhet. Bortsett fra i den stekende sola midt på dagen og ved besøk utenfor byen.

Hjemreisen begynner for alvor i morgen, en reise som alt i alt vil ta vel to døgn. Med meg hjem har jeg utallige minner, noen tusen bilder å kose meg med – og en pose skittentøy. Hverdagene kaller og jeg kommer villig. De er også gode, heldigvis. Det er dem det er flest av.

2 replies
  1. Morten
    Morten says:

    Da er det bare å bøye seg i hatten og ta av seg støvet for aill dæm fine bildan og reisebrevan du har gitt oss! Vi savne turan sammen med gutta boys, så vi syns fire uka uten dåkker e mer enn nok! Velkommen tebake t hverdagen!
    God tur hemmattat!

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.