13. aug 2009

100 greatest writers of all time

Skrevet av kl. 11:13 am i kategorien - Egne skriverier

Nettstedet This Recording har i dag en oversikt over sine hundre største forfattere gjennom tidene. For full oversikt er det bare å gå til This Recording og lese. Slike lister er jo som regel av nokså liten faktisk betydning, men kan være interessante med tanke på lesetips og til å måle sine egne lesevaner. Det er mange kjente navn på listen, som toppes ikke overraskende av William Faulkner, selv om listen for min del kunne vært snudd på hodet med hundremannen Joseph Conrad som den beste av de alle.

Hvordan ser din topp hundre-liste ut?

Share on Facebook
Forrige artikkel:
Cormac McCarthy: The Road
Neste innlegg:
C. J. Sansom: Winter in Madrid
 

7 kommentarer

7 kommentarer på “100 greatest writers of all time”

 1. Ainaden 13. aug 2009 kl. 2:50 pm

  Mi liste ville iallfall hatt meir enn 14 kvinner av 100 totalt. Eller 15, som lista eigentleg inneheldt, men Charlotte og Emily Brontë blei rekna som ein person (!).

  Men ei liste på 100 blir nok for lang for ein vanleg person, kan vi tenke på til dømes 10 i staden?
  .-= Aina´s last blog ..Rota til alt godt =-.

 2. Geirden 13. aug 2009 kl. 2:53 pm

  Ti, eller fem for den saks skyld, er bra. Jeg klarer heller ikke hundre;-), Men at det mangler kvinner på lista er det jo ikke tvil om. Men skyldes det at det er færre kvinner som har skrevet bøker, at det er for mange mannlige anmeldere, eller hva?
  .-= Geir´s last blog ..Ny Twitter-konto =-.

 3. Knirkden 16. aug 2009 kl. 1:44 pm

  Utrolig gøy lesning! Ble inspirert – flere jeg har lyst til å lese.
  Det er selvfølgelig en teit liste siden Doris Lessing ikke er der, men sånn er lister. Gøy og teit.
  Takk for hyggelig kommentar på bloggen min.
  .-= Knirk´s last blog ..Onkel Jarles himmelske frokoster =-.

 4. Dipsolitteratenden 16. aug 2009 kl. 5:29 pm

  Et sammensurium av en liste, – her blandes romanforfattere, lyrikere og dramatikere om hverandre. Intet å utsette på ambisjonene. Men «Verdens beste til alle tider» (pøh!)
  Mest overraskende å se Malcolm Lowry der. For han er ellers en sterkt undervurdert forfatter.
  .-= Dipsolitteraten´s last blog ..Innlegg om ingenting =-.

 5. Geirden 16. aug 2009 kl. 6:14 pm

  Det handler vel om å se hva slags utgangspunkt de hadde. Poenget med sånne lister er uansett å finne tips til nye forfattere, og samtidig få bekreftet at man ens egen lesing får en slags intellektuell bekreftelse;-).
  Men fåfenget i slike lister får man jo en bekreftelse på når man ser listen til Dagbladet over tidenes norske beste krimbøker: Det er en tidsbestemt smaksliste satt sammen av fem mennesker på et kontor, og ingen ting annet enn det. Og Folkets liste, med Jo Nesbø på syv av de ti første plassene viser vel bare useriøsiteten. Nei, de beste listene er nok listene over de bøker man selv har lest og hatt glede av.
  Når det gjelder Malcolm Lowry, så har jeg skydd ham i alle år, men det skyldes ene og alene at han var på salg på 80-tallet til 15 kroner med det minst smakfulle bokomslaget jeg noen gang har sett.
  .-= Geir´s last blog ..I dag begynner det… =-.

 6. Dipsolitteratenden 16. aug 2009 kl. 6:37 pm

  Glem bokomslaget og gled deg over at du har «Under vulkanen» i hylla! (Jeg regner med at det er den du har?) Les den eller se filmen med utmerkede Albert Finney i hovedrollen.
  .-= Dipsolitteraten´s last blog ..Sitatet =-.

 7. Geirden 16. aug 2009 kl. 6:41 pm

  Oppfordringen tatt til følge. Den står på naborommet, og skal straks flyttes inn i hyllen for bøker som snart skal leses 😉 Forøvrig er det mye interessant i listen fra This Recording.
  .-= Geir´s last blog ..I dag begynner det… =-.

RSS for kommentarer

Legg inn en kommentar

CommentLuv badge