The Garden of Eden

The Garden of Eden?

The Garden of Eden? Photo: Geir Ertzgaard

I wouldn’t be surprised if the myths that the Garden of Eden were situated in the highlands of Ethiopia were found to be true. Imagine this landscape in a thousand years ago, before the age of men, when the plains were full of the animals of the Ark, and the river was an endless source giving life to this beautiful landscape.

15 replies
 1. Ståle
  Ståle says:

  Deilig bilde! Nydelig ur-motiv. Imponert, rett og slett. Og det selv om du bare har stilt deg opp på rett sted og knipsa. Nydelige farger, deilig skarphet, flott «sugende» komposisjon. Liker liker liker 🙂

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Jeg må nok skuffe deg. Dette er nok ikke et enkelt still deg opp og knips-bilde. Det er faktisk tre still deg opp og knips-bilder som er satt sammen som en HDR-fil. Det var umulig med lysforholdene der å ta et bilde som hadde en akseptabel eksponering, så jeg tok tre stykker håndholdt med +1, 0 g -1 eksponering med samme blender, lukker og hvitbalanse, og satte de sammen enkelt og uhyre kjapt i Photomatix Pro. Deretter retta jeg opp hoorisonten og gjorde bildet skarpt i Aperture 3. Så det så.
   Men takk allikavel. Det ble slik jeg håpte på. Syns også urmotivtanken er god, selv om jeg nesten irriterer meg over de små steinhyttene i bakgrunnen, neste usynlige men ikke helt.

   Svar
  • Geir
   Geir says:

   Et bilde faktisk. Med analoge kamera kunne man dobbelt, og trippeleksponere med mer eller mindre heldige resultater. (Det kan du forsåvidt med riktig kamera nå også). Dette er en motsvarighet til dobbelteksponering og mørkeromsarbeid. Det var synd du likte jukset.

   Svar
  • Geir
   Geir says:

   Hei, Fred Rune!
   Jeg skulle jo ha kommentert deg tidligere. Er fornøyd med løsningen selv, og godt at noen ser spørsmålstegnet. Det er dobbelt: Var dette bokstavelig talt Edens hage, og hvor ble det av Edens hage? Svaret får vi aldri, men kan alle drømme oss tilbake dit – hvis det er ønskelig.

   Svar
 2. Fotograf Jan Ivar Vik
  Fotograf Jan Ivar Vik says:

  Flott bilde, Geir! Men jeg blir litt forvirret. Jeg syned den venstre øverste del av bildet er betraktelig mørkere enn den nederste høyre del av bildet (diagonalt). Hva kan det komme av? Jeg synes det burde vært motsatt, da jeg ikke synes nedre høyre del av bildet er så veldig interessant. Mye mer interessant å fremheve fossefallene og naturen innover i bildet. Hva tenker du?
  PS: Med en normal eksponering i RAW-format – ville man ikke klart å tune det til samme resultat som her i etterbehandlingen?

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Tusen takk, Jan Ivar. Setter jo ekstra pris på gode tilbakemeldinger fra en steinhard kritiker som deg :-D.
   Jeg kan forstå din forvirring. Men dette er faktisk resultatet jeg fikk med sammensetning av tre bilder. Jeg ser selv på bildet og ser en sky i venstre bildekant bak, som jo ligger et stykke fra sollyset, siden solen gikk ned bak meg er faktisk forgrunnen et av de lysere områdene i bildet. Jeg har ikke rørt dodge- eller burnpensler eller annet flikkeri, men slått sammen HDR, justert lys, kontrast, skarphet og nivåer (levels). Du må ikke la deg lure av skyen.
   En normal eksponering med bearbeiding i RAW gir desverre ikke samme resultat. Det var veldig vanskelige lysforhold, og for å få med hele dynamikken fra mørke til lys måtte det tre eksponeringer til. Skyer, skygger og ulike toner i bildet gjorde det nødvendig.

   Svar
   • Geir
    Geir says:

    Må kommentere litt til. Hovedpoenget for meg her var å vise fossen i landskapet, og å følge linjen elven utgjør fra fossen og ut bildet. Fossene i seg selv var ikke det mest interessante, det var det vassdraget som var. Komposisjonsmessig var det veldig vanskelig å ta dette bildet uten å falle i fossen, derfor måtte det nødvendigvis bli såpass mye forgrunn. For min del fungerer det helt perfekt slik det er nå, og gjengir i stor grad den fantastiske opplevelsen jeg hadde ved Blånilfallene.
    Samtidig: Jeg har andre versjoner av området, og de kommer etterhvert.

    Svar
 3. Silje
  Silje says:

  Blåser i om det er juksebilde eller ikke. Det er helt nydelig uansett.

  JA TAKK…til å sitte der på knausen og se utover det etiopiske høylandet!

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Hei Anne
   Afrika er full av sånne steder, kanskje mer enn andre kontinenter som er tettere befolket. Det er bare å begynne å reise dit, så finner du det ene stedet etter det andre. Men nordlige Etiopia var usedvanlig vakkert. Det eneste jeg savnet, var dyrelivet fra savannene lenger sør på kontinentet. Men det var ikke et stort savn der og da.

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *