The Joshua Tree?

by Geir
2 views
The Joshua Tree?

Kanskje ikke U2, men et litt annerledes perspektiv på Mosvannet?

Jeg vet ikke om assosiasjonene dine går i den retning, men med litt fantasi kan du vel kjenne igjen litt av stemningen fra The Joshua Tree, treet som utgjorde deler av omslaget og som gav tittelen til U2 sin klassiker av en 80-tallsplate med samme navn.

Det er morro å presse seg litt og prøve ut sine ferdigheter. Jeg har arbeidet en god del i Photoshop CS4 de siste ukene, og svarthvitt-konvertering av råformatsbilder er en av de temaene som fenger. Det er noe ved svarthvittbilder som hjelper en til å se ting klarere. Et tre på ei øy ute på et isfrosset vann gir for eksempel et bilde av Mosvannet i Stavanger som folk sjelden ser, nettopp fordi man nesten aldri går ut på øya. Mønstrene i snøen på isen kommer også bedre fram når fargene tas vekk.

Ofte syns jeg at Photoshopping blir en kunstig forskjønning av virkeligheten. Men å arbeide med svarthvittkonvertering gir en opplevelse som jeg ofte bare kan finne paralleller til ved å se til det gamle mørkerommet.

5 comments

kamilla kvamme 1. mars 2010 - 20:44

Liker det. Tenkte på coverbildet til den plata med en gang, hehe.

Reply
Geir 2. mars 2010 - 16:34

Hei Kamilla. Glad du likte, du har jo god smak;-). Jeg diskuterte litt med Peter om bildet var litt mørkt, men vi ble ikke helt enige. Tross alt er det et ganske stort spenn mellom det lyseste og mørkeste i bildet, men hvem vet? At du assosierte med det coveret tar jeg som et kompliment fra en god fotograf og musikkelsker.

Reply
Ståle 2. mars 2010 - 21:19

Dette var råkult. Og også mine tanker gikk fluksens av sted til U» – ikke til Mosvannet.
Eneste bittelille ankepunktet mitt er at jeg gjerne skulle sett noe mere luft over treet. En halv cm eller noe.
Jeg må lære meg Photoshopping skikkelig en gang. Men først kanskje jeg skal prøve å få til selve fotograferinga… 🙂

Reply
Geir 2. mars 2010 - 21:21

Faktisk min eneste anke også, men det var noen begrensninger der bak ryggen min. Ville nødig sitte inne i buskene og ta bildet.

Reply
Marie 26. april 2010 - 16:06

beau noir et blanc, et belle atmosphère.

Reply

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.