The Lighthouse

Through the years the ligthhouse stood as a beacon guiding the sailors safely to harbor.

Alone it stood on the windswept island through the years guiding frightened sailors across the black depths of the Northern oceans towards safe havens.

6 replies
 1. Ståle
  Ståle says:

  Du verden, brodern! Hvor har du henta dette? Vakkert – og en blanding av skummelt og fredfullt. Utrolig kontrast mellom det knallblå og det nesten svarte havet. Detta må du ha bearbeida ganske kraftig, eller? Men fyret var ikke så lett å finne…

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Dette er hentet fra området mellom Hellestø og Vigdel-stranden. Er usikker på hva det heter, men vakkert er det. Jeg har ikke sluppet til for mye detaljer i det svarte havet, men samtidig er nok dette et bilde for de store flater, kanskje et bilde som fortjener en forstørrelse – da vil fyret og bildets idé komme enda bedre til sin rett. Men jeg liker det sånn.
   Bearbeidingen har ikke vært veldig vanskelig: Litt økt kontrast, litt økt fargemetning, og lokal fiksing og triksing på fyret. Dette er et av de bildene jeg liker bedre og bedre, og kanskje det jeg vil henge i kjellerstua den dagen det skjer.

   Svar
 2. Fotograf Jan Ivar Vik
  Fotograf Jan Ivar Vik says:

  Spennende bilde, Geir. Tittelen gjør mye av bildet. Jeg ville fort forkastet det hvis jeg ikke visste hva jeg skulle se på/se etter. Jeg liker det. Jeg liker komposisjonen, eksponeringen og hvordan sjøen ser ut til høyre i bildet. Litt usikker på fargekombinasjonen på himmelen – for meg ser den noe kunstig ut. Er den det? Du vet at jeg absolutt ikke kan fordra 4:3 formatet, og foretrekker mye heller 3:2 eller 1:1. Men bildet i seg selv synes jeg er stilig!

  Svar
  • Geir
   Geir says:

   Av de bildene jeg har lagt ut her på bloggen, er dette det jeg kan tenke meg å lage storformat av og henge opp i stua.
   Når det gjelder fargen, så er jeg faktisk litt usikker. Jeg vet at jeg ikke gjorde veldig mye med fargejusteringen – det var et veldig fint lys akkurat den kvelden/ettermiddagen, og himmelen var ikke den vanlige kaldblågrå.
   Det jeg grublet mest på med dette bildet, var hvordan jeg skulle løse eksponeringen av havet. Av og til syns jeg det blir litt svart, skulle gjerne hatt litt flere detaljer, men når jeg studerer det syns jeg det fungerer som det gjør. Men det er nok et stormormatsbilde.

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.