On the road to somewhere

Kids on bicycles in Vietnam

You meet things on the road in Vietnam that you wouldn’t meet on Norwegian roads. That makes travel in Vietnam a more colorful experience than travelling the E roads of my native country. Just a quick stop by the wayside on the road from Vin Ha Long to the capital is a possible photo shoot any day.

Postcript: Jan Ivar has given me some feedback on this image where he questions the exposure, cropping and saturation in the image, and challenges me to crop the grey sky and the bus on the left, while increasing contrast, increasing exposure, saturation and contrast. For curiosity’s sake and for the well being of everyone, I’ve posted the new version according to his recommendations, and you can also see the original image, which is technically very weak. Alas, to the power of postprocessing.

On the road original On the road original (1)

Just click on the images to see large size versions.

8 replies
 1. Jan Ivar Vik
  Jan Ivar Vik says:

  Kjempefint øyeblikk du har fanget her. Helt knall! Hvorfor har du ikke kuttet bort veggen/greia til venstre? Du kaller jo deg selv «the cropper» 🙂 Jeg ville ha croppet det litt på venstre side, og litt øverst. Jeg synes verken veggen eller så store deler av den grå himmelen tilfører bildet noe. Litt lysere, litt mer kontrast og litt mer smell i fargene så er dette perfekt. Gjerne med selektive justeringer.

  Svar
 2. The White Zulu
  The White Zulu says:

  «The cropper» får vel svare da;-). Denne gangen var det et helt bevisst valg (som alltid :-P). Det jeg mister med å beskjære mer her, er plasseringen i rom, små gutter på den store veien under den høye himmelen. Teknisk sett er heller ikke bildet godt nok til å bare begrense det til guttene. Det handler altså om å beholde historien i bildet og om tekniske begrensninger.
  Når det gjelder farger, kontrast og eksponering, så skal jeg prøve det ut litt, selv om jeg tviler på om det er mer å hente ut når det gjelder kontrast og «fargesmell». Men jeg legger ut ny versjon når jeg har prøvd det du foreslår.

  Svar
 3. Jan Ivar Vik
  Jan Ivar Vik says:

  Jeg synes den nye versjonen nede til venstre er bedre, selv om det muligens er dratt for mye i spakene. Jeg synes det ligner et bilde tatt med film og som i ettertid er skannet med litt overivrige innstillinger i skannerprogrammet 🙂 Men det synes jeg faktisk kler bildet ganske godt. Dristig å legge ut originalbildet. Spennende å se hva du har fått til med det utgangspunktet.

  Svar
 4. Ståle
  Ståle says:

  Dette likte jeg, brodern. Et gyldent øyeblikk fanget på en glitrende måte. Flotte ansiktsuttrykk, deilig stemning og gode farger. Syns bildet ånder av ro, jeg. Tenk det, ro midt i trafikken.

  Svar
 5. Inger Johanne
  Inger Johanne says:

  Et toppers bilde i mine øyne!
  Liker hovedbildet best, og forstyrres absolutt ikke av det som for meg ser ut som siden på en gammel buss. Synes tvert imot at den bidrar både til stemningen og det bildet forteller meg.

  Svar
 6. The White Zulu
  The White Zulu says:

  Ro er ikke det jeg forbinder med vietnamesiske landeveier. Men jeg kan i hvertfall si meg enig i at her står tiden stille.
  Når det gjelder bussen, så er jeg helt enig i det du sier, Inger Johanne. Det har med historien å gjøre, derfor passer den inn. Men litt bedre eksponert, det burde det nok vært.

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.