Kongo-forsvarer i Dagbladet. Eller var han høyreving?

Lørdag forteller Dagbladet meg på forsiden:

Kongo-forsvarer: Ville utnytte familien!

Det handler om den miskrediterte norsk-kenyanske advokaten Sammy Korir, som skal ha tilbudt Tjostolf Moland og Joshua French oppdrag med å trene opp en elitestyrke på 125 soldater som skulle være direkte underordnet Kenyas president Mwai Kibaki. Ut fra forsiden kan det se ut som om det er Kongo-forsvareren advokat Sammy som ville utnytte French sin familie, men Korir er verken forsvarer for de to eller fra Kongo, men det gjør jo ingen ting, for Kongo og Kenya går vel strengt tatt ut på det samme, gjør det ikke?

Nå er det vel strengt tatt Moland og French sin forsvarer Morten Furuholmen som kommer med opplysningene i lørdagens avis, men han er jo heller ikke fra Kongo, og dermed ikke en Kongo-forsvarer, eller Kongo-ving for den saks skyld. I beste fall er han Norge-forsvarer eller Moland og French-forsvarer, men det er vel heller ikke så nøye.

Det er rart hvordan det ikke er så farlig med nøyaktighetene når vi skriver om Afrika, men denne gangen er det vel Desken i Dagbladet som må ta skylden, ettersom de har skjønt at står det «Kongo» i overskriften, så selger de hundre ekstra aviser også den dagen.

3 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *