Ice on the pond

Jan Ivar suggests a blue cast on the image instead of the grey I had chosen. I’d appreciate your opinions.

Winter floating by, ice on the pond, skaters flashing past, a quick timeless moment, but still a time captured. There is something excotic happening when nature changes it’s face and turn the well known into something new and unexpected.

11 replies
 1. Jan Ivar Vik
  Jan Ivar Vik says:

  Grått? Hvorfor ikke mer blåstikk i bildet for å fremheve vinter og kulde? Det ville gitt et mer idyllisk uttrykk. Dessuten ville jeg fjernet alle støvflekkene. Både fra bildet, men ikke minst fra sensoren… 🙂

  Hva er tankene bak fargevalg og komposisjon? 🙂
  .-= Jan Ivar Vik´s last blog ..Torgeir. Alene igjen. =-.

  Svar
 2. Geir
  Geir says:

  Jeg prøvde litt forskjellig, blant annet et blåskjær men landet på denne versjonen. Det har vel noe med smak å gjøre…
  Når det gjelder støy og støv og sånnt svineri så har det definitivt ikke gått meg hus forbi. Aller først skal jeg begynne med skjermen;-).
  Fargevakg: å prioritere rødskjæret som ihvertfall viser seg påin skjerm og å la isen framstå som så hvit som mulig.
  Komposisjon: At motivet glir forbi og er på vei ut av bildet, og av tiden… Faktisk et bevisst valg i etterarbeidet…

  Svar
 3. The White Zulu
  The White Zulu says:

  Nå har jeg prøvd med litt mer blåskjær i bildet, men for meg virker det desverre dårlig. Jeg er mer fortrolig med den løsningen jeg har valgt.
  Når det gjelder støvet derimot, ser jeg at det er langt verre enn først antatt. Hvordan jeg ser det? Ved å skru ned på brightness…. stygge saker som krever en liten operasjon på kameraet ….

  Svar
 4. Simen S.
  Simen S. says:

  Jeg er nok ikke helt opplært i fotofaget enda, for jeg klarer ikke å se hva som er cluet med denne typen bilder. Sånn ser mine bilder ut når jeg bruker for lang lukketid… Kan noen lære meg opp?
  .-= Simen S.´s last blog ..Formiddag i havnen =-.

  Svar
 5. The White Zulu
  The White Zulu says:

  Jeg tror du er mer enn godt opplært, Simen. Dette handler nok i stor grad om smak og behag. Poenget her er jo å få til en panorering som er jevnt og fin, og som samtidig formidler noe – for min del en stemning fra isen på Mosvannet akkurat den dagen.Når det gjelder denne typen panoreringsbilder skal jo ingenting være helt skarpt, men det er viktig at man klarer å få til en jevn flyt i bildet der hovedmotivet står fram litt skarpere enn resten av omgivelsene. Så kan man jo diskutere seg blå og grønn om det er et godt bilde eller ikke. Det er viktigere om man liker det eller ikke, og hvis du ikke liker det, så er det helt greit for meg. Jeg for min del liker å leke med kameraet på akkurat denne måten, og syns vel at dette bildet ble ganske greit, om ikke av de beste panoreringsbildene jeg har tatt opp igjennom. Men jeg tror nok at denne typer bilder handler om at vi har og liker forskjellige uttrykk, og for meg fungerer sånne bilder ganske bra.
  Corvus: Jeg liker smaken din;-).
  MarcieGlad you caught the emotion I found in the image.
  Jan Ivar: Jeg har skaffet meg sensorrens;-)
  .-= The White Zulu´s last blog ..Stavanger har sitt Hyde Park – men bare i korte strekk =-.

  Svar
 6. Ståle
  Ståle says:

  Jeg liker nok best «oriinalen» her. Syns den blå skøyteløperen kommer mere til sin rett. I det blåtonete bildet mister du noe av denne kontrasten – selv om omgivelsene kanskje ble hakket mer kjølig. Ellers er jeg velsignet med et nærmest totalt fravær av å oppdage linsestøy på andres bilder – i motsetning hos egne, da… Akkurat på disse bildene syns jeg heller ikke det har så mye å si. Det er jo nok av «støy» ellers til at jeg ikke ser rusket 🙂
  .-= Ståle´s last blog ..Reisebildet: Kaldt!!! =-.

  Svar
 7. The White Zulu
  The White Zulu says:

  Takk for det, Ståle. Jeg liker nok også best originalen, og hadde ikke kommet på det med støy hvis ikke Jan Ivar hadde nevnt det. Men det har nok like mye med min blinde forelskelse i Olympus sitt E-system og troen på at det skulle være støvfritt. Ved nærmere observasjon ser jeg jo tydelig at dette ikke er regndråper eller snøflekker på objektivet.
  For min del syns jeg nok at det er lettere å se splinten i andres øyne enn bjelken i min egen. Med det mener jeg at det er vanskeligere å skjelne mellom gode og mindre gode blant mine egne bilder, mens det går enkelt som bare det når jeg beskuer hva andre har gjort.
  .-= The White Zulu´s last blog ..Stavanger har sitt Hyde Park – men bare i korte strekk =-.

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.