55 milliarder for miljøet

Dagbladet forteller i dag at Avinor vil investere 55 milliarder på å imøtekomme en ventet vekst i flytrafikken fra 33 millioner i år til 80 millioner i 2040. Pengene skal først og fremst brukes til å bygge en ny rullebane og to nye terminaler.
PÃ¥ en flytur fra London til Miami slipper hver passasjer ut 1,8 tonn CO2 hver vei.
Det er ikke mer enn to måneder siden FN gikk ut og sa at vi har ti år på oss til å hindre at vi kjører denne planeten over kanten av stupet.
Det er godt å vite at Avinor støtter denne tendensen.

Og så var det pekefingeren da. Det er nå jeg skulle skrevet at Petter Stordalen (som jeg har vært innom her før) kunne droppet juleferien med hoffet sitt til Mauritius til en CO2-pris på fuglene vet hva, en ferie han kunngjorde med gründerglis midt i utlegningene om Choice-hotellenes miljøprofil hos Synnøve på tråden.

Men det er vel det som er poenget også. Mener vi noe med det her, bør en vel kanskje begynne med å rette pekefingeren mot seg selv og den rolle jeg spiller i utviklingen mot 80 millioner flyreiser i 2040. 2040 ja, skal vi se, da er jeg 78 år gammel, og har vel slutta å fly.

2 replies
  1. Ståle
    Ståle says:

    Hva skal Telenor gjøre da? Når du og jeg og Hvermannsen er så glade i å reise? Og gjerne med fly. De kan da ikke skvise 80 mill reisende inn på en flyplass tilpasset 33??? Det er da vel neppe spesielt trygt. Og det er nå gæli at det skal bli farlig å fly fordi de ikke tar hensyn til kapasitetsbehovene.

    Tror mer på at vi må begynne å peke fingeren på oss selv, ja. Kanskje ta toget til Thailand neste gang?

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.