Ammunisjon mot Coka Cola – informasjon til besvær for Cola-elskere.

En av elevene mine har fått meg til å droppe alle Coka Cola-produkter i solidaritet med regnskogen og verdens drikkevannskilder. Kate Yvonne har en god agenda, og selv om jeg må ofre Fanta Exotique, så skal jeg holde ut. Enda mer mat til tanken er disse faktaopplysningene som havna i RSS-feeden min i dag.

Farlig fristelse. Du vet ikke hva som fins i en Colaboks.
Du vet ikke hva som skjuler seg i en Cola. Foto: Publig Domain.

 • I mange amerikanske delstater har UP-patruljene med seg to gallons med Cola for å fjerne blod fra veien etter trafikkulykker.
 • Du kan legge en T-bonesteik i en bolle med Cola, og i løpet av to dager vil den være vekke.
 • For å fjerne avsondringer på bilbatterier, kan du tømme en boks med Cola over terminalpunktene for å fjerne uhemsket.
 • For å løse opp en rusten skrue: Dynk en klut i Cola og legg den rundt den rustne skruen i et par minutter.
 • For å steke en skinke kan du tømme en boks med Coka Cola i stekepanen, legge skinka i aluminiumsfolie og steke i vei. Tretti minutter før skinka er klar, kan du fjerne folien og la kraften fra skinka blande seg med Colaen og få en smakfull saus.
 • For å fjerne fettflekker fra klær: Bland en boks med Cola sammen med klærne, tilfør vaskemiddel, og vask på vanlig mpte. Colaen fjerner fettflekkene. Cola fjerner også veistøv fra bilruta di.
 • Den aktive bestanden i Coka Cola er fosforsyre. Den fjerner en spiker på fire dager. Fosforsyre trekker også kalsium fra beinmasse, og er en hovedårsak til beinskjørhet.
 • For å frakte Coka Colasirupskonsentrat, må lastebilene ha skilt der det står «Farlig materiale», ellers forbeholdt spesialavfall.
 • Coka Cola-distributører har brukt Cola for å vaske motorene på lastebilene i snart 20 år.

Fikk du lyst på Cola nå? Det skal visst i følge en kommentator være vanlig å legge skinke i Cola for å mørne kjøtt.

Og dermed har vi fått enda mer ammunisjon i kampen mot globale næringslivskrefter, og oppfordrer alle til å drikke vann – rent vann uforsudlet av Coka Cola-kompaniet ;-). Hvis da disse «fakta» er til å stole på.

Kilde til alle disse hyggelige oppslyningene kommer verken fra Wikipedia eller Encyclopedia Brittanica, men fra en britisk blogger i Thailand, Whatismat, Thailand’s Lost boy.

9 replies
 1. XmasB
  XmasB says:

  Fakta eller myter?

  Jeg drikker ikke Cola selv (kan ikke fordra det), og synes det er positivt at flere ikke drikker noe som er åpenbart lite sunt (kan drikkes med måte). Men jeg mener å huske å ha sett noen av disse fakta i blant annet Mythbusters hvor de helt klart ble avvist. Se forøvrig hva snopes.com sier om emnet. At Coca Cola ikke er spesielt sunt sier seg selv, men utover det er det meste myter.

  Vann er det beste, det smaker best og ødelegger ikke smaken av god mat.

  Svar
 2. Geir
  Geir says:

  Selvsagt er dette myter, kilden er like pålitelig som en flaske Cola, og som jeg valgte å utelate i mitt innlegg, så nevnes faktisk Mythbusters i en av kommentarene til innlegget hos Whatismat. Men morro er det likavel!

  Svar
 3. Ståle
  Ståle says:

  Myter skal man hegne om. Hvordan skal man ellers klare å beholde fordommene?
  Forøvrig syns jeg Cola smaker vondt. Og uansett om mytene dine er sanne eller ei, fÃ¥r jeg vondt i svelget nÃ¥r jeg tyller i meg det brune skvipet 🙂
  Villa Farris, derimot. Det er god, det!

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *