Berg og dalbane-blogging

Jeg har nevnt Andrew Sullivan i et nokså ferskt blogginnlegg. om hvorfor Sullivan blogger. I artikkelen fremhever at blogging er noe som foregår konstant og ofte. Sullivan blogger så ofte at han har ansatt en assistent som bare tråler nettet etter temaer å skrive om, og en til å følge opp kommentarer og linker. Antall treff henger nøye sammen med hvor hyppig bloggen oppdateres, og hvor interessant og aktuelt temaet er.

Kverulanten Joakim skrev i går en artikkel om besøkstall på bloggen hans. Joakims moral var å skrive med mening, å poste minst én og max tre ganger om dagen, og prøve å glemme besøkstalldemonen.

Nå har noen sikkert merket at frekvensen på artikler på denne bloggen har økt noe enormt de siste to dagene. Det gjenspeiles også i statistikken. Jevnt over har jeg akseptabelt med besøk, og stresser ikke veldig med det. Men skal vi dømme etter besøksstatistikken min, så er det helt opplagt at:

De dagene jeg skriver, får jeg besøk. De dagene jeg ikke skriver, uteblir besøkene.

Det betyr to ting.

1. Jeg har en fast lesekrets som får melding om jeg oppdaterer bloggen min via RSS, og tar turen innom med en gang de får beskjed om at det skjer noe nytt her.

2. Jeg har etterhvert skrevet så mye rart om så mange ting at det alltid vil være noen som har en viss interesse av det jeg skriver uansett. Det er de som kommer til meg via søkemotorene.

Men nå har jeg lyst til å gjøre et eksperiment, bare for å se hva som skjer med besøkstallene. Jeg skal fram til nyttår skrive minst en og max tre artikler pr dag. Så får vi se hva det betyr for besøkstallene. Kritisk syn på valg av tema legges vekk, jeg skriver om det som faller meg inn, kanskje mer personlig enn det pleier å være, og så får vi se. For sånn som det er nå kan vi jo ikke ha det. Eller hva?

Gjett hvilke dager jeg har hatt besøk

Gjett hvilke dager jeg har hatt besøk

Sånn ser besøkstatistikken min ut for de siste 30 dagene. Dagen før jeg reiste til Zambia var hele Norge på besøk her. Dere kan jo gjette i hvilken periode jeg var på tur, og så kan dere også gruble på hvilke dager jeg har lagt ut artikler, og hvilke dager jeg har holdt meg for god til det 😉

10 replies
 1. frr
  frr says:

  Det er en sikker sammenheng mellom oppdateringer og besøk. På den annen side: jeg har bestemt meg for at jeg skal drive bloggen, og ikke omvendt. Derfor går jeg inn i pausemodus når jeg føler for det, erstattet av perioder der jeg poster som en mitraljøse.

  Svar
 2. vibeke
  vibeke says:

  Har du stjålet besøksstatistikken min?
  Nå er jo jeg en av dine to faste da, og er innom så og si hver dag. Får lov til det vel? Men altså – jeg liker både ditt eksperiment fram til nyttår samt at jeg liker frrs tanker om at det er han som driver bloggen og ikke de besøkende. Jeg hadde en post hver dag i første uka i desember. Det merkes helt klart på statistikken. Nå pauser jeg litt for det sliter å skulle skrive noe vettugt, og jeg orker ikke å være en feedbackjunkie. Jeg får heller følge dine forhåpentligvis interessante artikler framover 🙂

  Svar
 3. Samuel
  Samuel says:

  Interessant eksperiment 🙂 Selv skriver jeg når jeg føler for det, og har en litt annen strategi. For jeg har observert at dersom jeg lar ett spesifikt tema stå som hovedsak i et par dager, så får jeg faktisk litt diskusjon rundt det – mens det er kun de færreste som blar seg bakover.

  Det vil si at dersom jeg poster oftere, så blir det færre diskusjonsrelaterte kommentarer – men når jeg poster sjeldnere, så kan diskusjonen utarte seg mer.

  I min blogg er dette det mest fruktbare; jeg vil gjerne inspirere til diskusjon og debatt (selv om jeg naturligvis ikke alltid lykkes), og derfor kommer jeg nok aldri til å gå inn for å skrive et innlegg per dag.

  Allikevel berømmer jeg deg og kverulantens forsøk på nettopp dette, og statistikken vil nok tale for seg selv 🙂 Blogspot har uansett ingen statistikkfunksjon innebakt, så for min del så er det ikke besøksstatistikken som motiverer meg 😉

  Svar
 4. geirsan
  geirsan says:

  Merkelig. Ser ut til at det ordner seg med en gang jeg godkjenner innlegget. Men det er tungvindt at jeg må godkjenne alle innlegg med IntenseDebate. Vi får se hvor lenge denne pluggen får leve sitt liv her på Så var det sagt…

  Svar
 5. Geir
  Geir says:

  Jeg tror jeg har svaret! Når jeg svarer på kommentarer direkte i adminvinduet i WordPress 2.7 blir æ, ø og å til s&aring:e bokstaver, men bruker jeg kommentarvinduet direkte i bloggen saa går det bra. Pussig.

  Svar
 6. Ståle
  Ståle says:

  Min besøksstatistikk følger publiseringshyppigheten slavisk. Men pussig nok går det aldri en dag uten at noen er innom, uansett om jeg blogger eller om bloggen er dau som ei røkt sild. Men som du selv sier, jeg blogger mest for moro skyld, og da kommer stort sett besøkene som en hyggelig bonus. Og slik får det bare være.

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *