Den egentlige nyheten fra Apple … Push me to the limit

productnav_title20080609.gif

Det tok visst 1 minutt for Netcom å kvitte seg med nettbutikklageret av iPhones 3G. Det er morro at Norge nå endelig kan være med på denne bølgen, folk få kontakt med sitt egentlige jeg og få orden på sitt digitale liv. Det koster jo bare 1000 kroner måneden, så det må jo være verd det. Og hvis du lurer: Jeg er ikke misunnelig (jo, det er jeg, men jeg har ikke samvittighet verken til å stå i kø en hel natt eller bruke så mye penger på noe jeg kan få til på andre måter).

Men den egentlige nyheten fra Apple i dag er ikke iPhone 3G, men noe som jeg kommer til få en helt annen nytte av: Nemlig MobileMe – eller Push-teknologi

Som alle nye ting, tar det tid å få det stømlinjeformet. Men det Mobileme skal løse for meg, er det store synkroniseringsproblemet, som er som følger: Forskjellige duppedingser krever oppfølging, og samme informasjon bør ligge på alle sammen.

Til nå har jeg måttet koble til den ene duppedingsen med den andre, og så synket det manuelt med alle de feil som da oppstår. Push-teknologien er sånn at med en gang du gjør en endring, så sendes endringen til MobileMe som sender oppdateringen videre til en av de andre duppedingsene. På den måten er alltid alle ferske oppdateringer oppdatert på min oppdaterte duppedings.

Hva oppdateres?

 • Bokmerkene mine i nettleseren
 • Alle kontaktene mine
 • Kalenderen min
 • E-posten
 • Filene mine (hvis jeg vil)

Hva betyr så dette?

 • I praksis fører det til at når jeg har oppdatert en kontakt, så er kontakten oppdatert uansett duppedings.
 • Har jeg lest en mail, så er mailen lest uansett duppedings.
 • Har jeg lagt inn en avtale, så er avtalen oppdatert uansett duppedings.
 • Har jeg endret et bokmerke på en duppedings, så er den endret uansett duppedings.
 • Og er jeg langt vekke fra mine duppedingser, så har jeg likevel tilgang til det på en internettduppedings.

Jeg er spesielt spent på filene mine. Nå går det jo den veien at de fleste dokumentene våre vil bli skrevet i online tekstbehandlere som docs.google.com eller acrobat.adobe.com. Men enda en god stund sitter jeg og jobber med lokale filer. Men MobileMe lar meg ha filene mine liggende på en sikker filtjener et sted borte i jordskjelvlandet California, og jeg kan jobbe direkte mot det i stedet for å ha en kopi av en fil på den stasjonære duppedingsen min og en på den bærbare duppedingsen. Og er jeg på tur til Antarktis uten noen duppedingser i det hele tatt, kan jeg koble meg til på en nettkafé og ha tilgang til filene mine derfra også.

Om dette kommer til å virke? Jeg er veldig spent, for hvis hastigheten er god, og ting ikke skjærer seg, så slipper jeg å bekymre meg for dobbelt- og trippeltarbeid, og får en enklere hverdag – også uten en iPhone 3G. Og i tillegg behøver jeg ikke lenger sove dårlig om nettene av frykt for virus og backuptabber. Det tar MobileMe seg av (ikke tabbene altså) – for alt unntatt bildene og musikken min. Men der har jeg jo en harddisk i bakhånd.

Ikke sant dette var en mye viktigere nyhet enn at Norge endelig har fått seg iPhone 3G?

Jeg skal fortelle hvordan dette går når jeg har prøvd ut hvordan dette går. Ønsk meg lykke til.

3 replies
 1. Geir
  Geir says:

  Hvis vi venter et halvt år og litt til, vil vi vel gjerne se mer akseptable abbonnementsløsninger. Men jeg er ikke ubetinget optimist. Hvis folk allerede i dag klarer å tømme Netcom-hyllene, kan det jo se ut som om Apple og Netcom har mulighet til melke denne kuen til overpris en stund til.

  Mobile Me har ikke fungert i dag, og jeg venter enda på noen lovede oppdateringer som ikke ser ut til å ha det travelt med å dukke opp (gjelder oppdateringer som skal få iPod Touch til å funke med pushing), og selve nettstedet er like ustabilt som en trønder på låvefest i juli. Men det var som forventet. Hvis det ikke er på plass over helga, derimot, så blir jeg skuffet.

  Svar
 2. Ståle
  Ståle says:

  MobileMe høres spennende ut. Kaster meg pÃ¥ den bøgen nÃ¥r barnesykdommene er ute av verden. Hvis jeg kan gjøre det via en PC-duppedings da…
  Gudd løkk, sier jeg 🙂

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *