Det svarte Afrikas rikeste land?

Med unntak av Sør-Afrika er Nigeria i dag er det svarte Afrikas rikeste land. I sør ligger en av Stavangers tvillingbyer, oljehovedstaden Port Harcourt. Nigeria er et olje-produserende land, men rikdommen kommer ikke folket til gode.
Nigeria er det svarte Afrikas gigant, den folkerikeste staten sør for Sahara med mellom 100 og 120 millioner innbyggere. Intet annet land har hatt slik innflytelse på Afrikas politiske liv som «The Giant of Africa».

Afrikas fremste forfattere kommer fra Nigeria: Chinua Achebe, nobelprisvinneren Woyle Soyinka. Grete Faremos yndlings-forfatter Ben Okri regnes som litteraturens framtid, og jeg kan bekrefte at dette er sant.
Flere av Afrikas store teologer kommer fra dette landet. Ingen andre afrikanske land har bidratt med så mye innenfor musikk-livet. En hovedgrunn for vestlig ungdom å besøke Lagos, er å gå på de afrikanske klubbene. Der kan man høre Afrikas kjente musikere. Fela Kuti og King Sunny Adé er mer kjent i resten av verden enn noen norsk artist, kanskje med unntak av A-HA. Nigeria representerer det vi liker å verdsette; kultur, tradisjon, vitenskap, tro.

1 svar
  1. Ståle
    Ståle says:

    Og likevel er det konfliktene, fattigdommen og elendigheten vi først og fremst hører om – og selv formidler. Er det betenkelig? Alt er vel sider av virkeligheten, men den virkelighetsbeskrivelsen vi fÃ¥r og gir er den dystre, ikke den sammensatte. Vanligvis.

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *