Drømmer om Sulawesi

Hvis noen kaster 20 000 kroner etter meg og sier at nå skal jeg reise fritt og hemningsløst, så hadde jeg bestilt billett til Makassar, utforsket hele Sulawesi, for så å avslutte turen i området rundt Manado. Men først hadde jeg tatt kontakt med tjetjep.

Det er flere grunner til at jeg hadde valgt Sulawesi.

  • Smak på navnet, f.eks. Det må jo ha vært på en av øyene rundt Sulawesi King Kong kom fra.
  • Hvor mange kjenner du som har vært på Sulawesi? Nemlig.
  • Joseph Conrad og Gavin Young har også litt av ansvaret. To forfattere som har skrevet bøker fra området, Conrads Almayer’s Folly omhandler Saba og Sarawak på Borneo, men det var blant annet denne boken som fikk Gavin Young til å skrive In Search of Conrad, den eneste boken jeg har kommet over hvor en av de store reiseforfatterne faktisk besøker Sulawesi.
  • Har du hørt om Torafolket? Oppe i fjellene i innlandet nord for Makasar bor de døde i egne huler, og blir tatt med på fest, eller likvending, i ny og ne, eneste parallell fins på Madagaskar.
  • Sulawesi del av det tidligere Nederlandske handelsimperiet, hvem har ikke hørt om Krydderøyene, seilskuter av tre, perledykkere, hus på påler og i farvannet rundt Bandasjøen verdens navle for sjørøvere?

Kort sagt, jeg hadde dratt til Sulawesi.

tjetjep.jpgTjetjep skulle vært med som fascilitator. Jeg kjenner ham ikke, men bildene hans taler for seg. Det å ha med seg en kjentmann som kan vise meg snarveiene, i tillegg til at fyren kan ta bilder og vet veien til de gode motivene må være en god ting. Jeg dumpa tilfeldigvis borti tjetjep gjennom en av de nye web 2-reisesidene på Nettet. Et bilde dukket opp på siden, og det linket igjen til tetjeps Flickr-konto. Tjeptjep påstår at han ikke kan ta bilder. Jeg foreslår at du besøker Flickr-siden hans og selv gjør deg opp en mening om den saken. Lysten til å reise til Sulawesi har ikke blitt mindre av den grunn.

Hvilket reisemål som står på andreplass på lista? Gabon. Men det kan jeg komme tilbake til ved en senere anledning.

Sulawesi – alle reiserdømmers mor?

View Larger Map

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.