Ei uke med norske fotoblogger

header2Forrige lørdag gikk Norske fotoblogger online. Erik og jeg har jobba med dette prosjektet siden juni litt på og av, men nå følte vi at tiden var moden for å ikke sitte på gjerdet lenger. Jeg sendte ut en tweet til et par av mine Twitter-venner, og før jeg vi visste ordet av det var vi i gang. En slags pressemelding til Akam førte til at vi var headliners både på der og på Fotopia mandag og tirsdag, og målet om å samle 50 norske fotobloggere ble slått sønder og sammen, og i skrivende stund har vi passert 150 medlemmer. Hundre over målet på ei uke, og snart halvveis til nyttårsmålet om 500 medlemmer, er langt mer enn det vi hadde håpet på, og det er vel ikke feil å si at vi kjenner smaken av suksess med Norske fotoblogger.

Hva har vi så lært av den første uka?

1. Det er gøy å finne på nye ting som folk har nytte av. En av kommentarene på Akam som omtale av oss fallt i min smak:

Jeg er nesten litt overraska at det fremdeles finnes innoverende tiltak som dette på nettet! Kreativt, og en veldig praktisk løsning på problemet med ensomme blogger.

Vi liker vel alle sammen å bli stemplet som innovative.

2. En god idé skaffer raskt tilhengere. Fra 9 stykker via Twitter den første dagen til 150 etter 7 dager viser at dette er en god ide, og at en samleside for fotobloggere er noe det er behov for.

3. Det fins mange svært dyktige fotobloggere der ute. Det er lett å bli opptatt av sitt eget verk, men du verden så mange dyktige fotografer og fotobloggere det er der ute – noen proffe men mange amatører som vet hvordan de skal behandle et kamera og plukke ut et motiv. Det er lett å bli inspirert og finne gode ideer. Står du fast en dag, er det bare å bla litt i norske fotoblogger, og ideene kommer rekende på ei fjøl.

4. Det er først når en hiver seg ut i det at en ser mulighetene. Da Erik og jeg snakka om Norske fotoblogger, hadde vi noen ideer, og satte disse ut i livet. Fokus skulle være på enkelhet og oversikt, ikke på lekkert design og mange funksjoner. Men etterhvert som vi ser folk registrere seg, så ser ihvertfall jeg at her er det ting jeg har lyst til å få til.

Det er fint å anbefale hverandres fotosider. Det er morsomt å bla gjennom folks sider og så kunne kommentere sidene deres. Brukerne er ganske flinke til å anbefale hverandre, ikke like flinke til å skrive om hverandre.

Nå lurer jeg på: Hva skal til for at folk ikke bare registrerer seg her, men ser det som en nødvendig del av sin fotoblogghverdag å komme tilbake hit og kikke?

  • Et bedre kommentarsystem, der en raskt kan få oversikt over hvilke kommentarer som kommer inn?
  • RSS-feeds på kommentarer?
  • Et kontaktskjema?
  • En blogg om fotoblogging? Eller kanskje noen enkle nyhetsoppslag?
  • Flere tekster som forklarer hva fotoblogging er og hvordan man kan opprette sin egen fotoblogg?
  • Et diskusjonsforum?
  • Enkle måter å få med seg nye bloggere (knapper f.eks.?).

Som sagt. Det har vært ei morsom uke. Jeg håper det kan bli en morsom vinter med Norske fotoblogger. Men jeg lurer på hvordan vi skal gripe det an videre sånn at folk fortsetter å komme tilbake også etter at nyhetens interesse har lagt seg. Eller hvordan vi skal motivere folk til å dra med seg sine allerede eksisterende fotobloggvenner fra ulike lenkeruller?

Uansett er vi i ferd med å nå målet vårt om å inspirere og samle folk med felles interesser.

Ellers minner jeg om at vi har en egen Twitter-side.

2 replies
  1. Jan Ivar Vik
    Jan Ivar Vik says:

    Bra tiltak, gutter. Bare en umiddelbar idé før jeg har lest ferdig hele dette innlegget: Utfordre enkelte av fotobloggerne til å skrive fornuftige, velformulerte, kortfattede og informative «artikler» om emner som vil være relevant for alle norske fotoblogger. Det kan være om SEO, besøkstall, etterbehandling, teknikktips, stil, veien videre, bloggtips etc. En liten og hyppig oppdatert artikkelblogg på hovedsiden deres som både kan være informativ for leserne, og samtidig skape trafikk til de respektive artikkelforfatterne. En vinnvinn-situasjon.

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.