En liten fotoutfordring

Jeg er i fotohjørnet nå etter fjorten dagers fototur til Zambia. Vel hjemme igjen blir jeg sittende med en vond skulder (har alle fått det med seg nå?) og 1450 bilder som skal bearbeides. Noen bilder er jeg veldig godt fornøyd med, mange kan kasseres med en gang, mens noen befinner seg i kategorien i en egen kategori for «spesielle utfordringer».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Et av bildene i sistnevnte kategori er dette av tre venner. Jeg elsker balansen, blikkene og det jeg selv syns er en finstemt bruk av dybdeskarphet. Det som må fikses er bildets toner, samt selve beskjæringen. Så nå har jeg en utfordring til alle dere som liker å leke med bilder: Hvordan ville dere ha løst utfordringen med å gi mer smell til bildet, og å gi det den riktige balansen?

Det er bare å laste ned originalen, prøve seg litt i Photoshop/Lightroom/Gimp/Aperture og så sende meg forslaget på e-post i en ikke alt for stor oppløsning. Jeg ser fram til en rekke spennende forslag, og kommer til å legge de ut her med navns nevnelse og masse skryt.

Postscriptum
Erik etterlyser originalfilen. Den skal han få. Dere andre også. Men siden det er en proprietær Olympus råformatsfil (ORF), må dere ha Adobes Raw converter installert, eller at dere redigerer i Lightroom/Aperture/Photoshop. Men det visste dere vel.
Her er filen.

3 replies
 1. Geir
  Geir says:

  Erik: Har lagt den ut nå. Se nederst i innlegget. Blir spennende å se hva du får til. Jeg har fikset på det selv nå og kommet fram til et resultat jeg er veldig godt fornøyd med. Men jeg venter med å legge det ut til jeg får se hva andre har gjort. Det jeg ikke har gjort, er å beskjære bildet.

  Svar
 2. Ståle
  Ståle says:

  Jeg syns bildet var flott som det er, jeg…
  Dessuten syns jeg du kan fikse pÃ¥ egne bilder selv. Det er du flinkere til enn de fleste jeg kjenner 😉

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.