En liten rhododendron-lek

Noe av det som gjør Rogaland til et av Guds vakre steder på jorden, er rhododendron-eksplosjonen som inntreffer omtrent på denne tiden hvert år. Utenfor huset mitt har jeg flere busker med knopper som er i ferd med å sprette ut i full blomst, og det er ulidelig vakkert.
Jeg har et makro-objektiv hvis liv til nå har bestått av å fylle ut en plass i kamerasekken min, rhododendronen blomstrer på Tjensvoll fortjener det å bli luftet.
Noe av det morsomme med digital fotografering,er leken med etterarbeidet. Rhodene har nå tatt ruten gjennom makro-objektivet, inn til sensoren og minnebrikken, festet seg på dataskjermen min og utfordret meg til lek med etterarbeid. Alternativene er mange også når en jobber i Aperture, og her har jeg tolket et av makroskuddene av min lille rhode på tre måter: Naturlig, fargemettet og nedtonet fargemetning. Så nå lurer jeg på hvilken av løsningene du likte best, og hvorfor.

[smugmug url=»http://ertzgaards.smugmug.com/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=8364049_kyGzo&format=rss200″ title=»Rhododendron-lek» description=»En%20lek%20med%20eksponering%2C%20fargemetning%20og%20vignettering» imagecount=»3″ start=»1″ num=»3″ thumbsize=»Th» link=»lightbox» captions=»true» sort=»true» window=»false» smugmug=»false» size=»M»]

5 replies
 1. Geir
  Geir says:

  Det er vel den responsen jeg har fått av andre også, men fotografering pr 2009 vil med sitt etterarbeid (nesten) alltid være en virkelighetsfortegnelse?

  Svar
 2. Geir
  Geir says:

  Jeg skal ikke trekke så store konklusjoner, men det hadde vært interessant å finne ut om dette har med psykologi å gjøre, mer enn smak og fotolære. Sterke farger signaliserer optimisme… som igjen «smaker» bedre?

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *