Redder banebrytende VG-journalistikk min kommentarhverdag? Ting kan tyde på det.

Jeg leste nettopp VG’s banebrytende webjournalistikk hvor de beskriver de ti viktigste webprogrammene gitt ut i 2008. Journalisten har drukket kaffe og klippet inn en artikkel fra IDG som igjen har klippet den fra ReadWriteWeb – en av de tusener av blogger som skriver om … blogger, teknologi og Web 2.0 (eller var det omvendt; ReadWriteWeb som hadde rappet fra VG som hadde rappet fra IDG eller VG som rappet fra RWW som hadde rappet fra IDG?), og i følge seg selv (RWW altså) er blant de 20 mest populære bloggene i hele verden i det hele tatt i 2008! Og det publisert fra New Zealand!

Jeg siterer den banebrytende VG-journalistens artikkel:

Den kjente web2.0-bloggen ReadWriteWeb har plukket ut 10 webapplikasjoner for forbrukermarkedet som enten har nådd radaren til vanlige webbrukere i år – eller som eventuelt bør bli lagt merke til i løpet av neste år.

Åkke som, jeg rapper i hvertfall fra VG.

Det som faktisk var interessant, var at i denne tyverisaken involvert en VG-journalist som ikke en gang oppgir forfatteren bak scoopet, VG-journalisten heter forøvrig Bjørn Unnersaker og er visstnok journalist i PC World Norge, altså ikke VG, selv om det er VG som kjører saken. Vel, altså, det interessante var at de nevnte en banebrytende kommentarløsning for blogger som visstnok fikk sitt gjennombrudd da folket hev seg rundt og begynte å støtte Obama online, og som kunne gjøre oppfølging av blogginnlegg og kommentering av disse mye enklere. Altså, hvis du fremdeles henger med, det jeg vil fram til er at i artikkelen i VG, så nevnte de et kommentarsystem ved navn IntenseDebate.

Jeg vet ikke annet om IntenseDebate enn at
a) VG skrev om det
b) ReadWriteWeb skrev om det før VG
c) Obama liker det (visstnok)
d) Det gir en bedre oversikt og løsning på kommentarsystemene på f.eks. WordPress-blogger som Så var det sagt….

Så nå har jeg installert IntenseDebate, og er veldig, veldig, veldig spent på hva dere syns om dette nye som jeg altså nettopp, takket være ReadWrite Web, IntenseDebate, IDG Norge, Bjørn Unnersaker og VGs kaffetrakter har installert på bloggen min. Jeg spørr altså: Syns dere at dette er et bedre kommentarsystem enn det jeg brukte for tjuetre minutter siden?

For å se hva dere syns, legger jeg like godt inn en PollDaddysjekk på dette, for da blir alt mer vitenskapelig og objektivt, og det er jo viktig.

 

 

 

Skriv gjerne hva du mener i det nye kommentarfeltet mitt også, jeg er nemlig veldig spent på dette. Ér det kult med muligheten til å kommentere enkeltkommentarer hierarisk, akkurat som de gjør det i Dagbladet? Er det artig at teksten står på engelsk og at ingen enda har oversatt dette til norsk? Er det flott at det samtidig går an å følge debattene på min blogg ved å abbonnere direkte via RSS, eller logge seg inn på IntenseDebate sine egne sider, som også hoster* kommentarene som legges igjen her? (*Hoster, må ikke forveksles med «hoster», som er en annen aktivitet med utspring i virus i halsregionen)

Og så er jeg spent på hvor mye Bjørn Unnersaker og kaffetrakteren hos VG får i lønn for å drive slik banebrytende journalistikk.

9 replies
 1. Petter
  Petter says:

  Merkelig historie om dette revolusjonærende kommentarløsningen. Det hadde vært interessant å lete seg frem til avsender for ytringene med det vanvittige skrytet. Om ytringene hadde et (feks økonoisk) motiv kunne også vært interessant å vite.

  Mye av funksjonaliteten i løsningen er god -men det virker som om man må "selge sjela si" og la andre ta over kontrollen av eget kommentarfelt. Betenkelig. (en del av funksjonaliteten i løsningen bør være god inspirasjon for andre som lager innstikk til WP)

  Svar
 2. Petter
  Petter says:

  Tja. Jeg ville nok ikke sammenlignet på den måten med Google. Det er kanskje ikke så alt for ille, men jeg holder meg foreløpig til Subscribe to comments. Hvis det innstikket hadde blitt bittelitt utvidet ville det kanskje vært (minst?) like bra. Du som har testet IntenseDebate nå kan vel teste Subscribe to comments også for å sammenligne?

  En greie som IntenseDebate ikke har: Den som kommenterer kan ikke velge å ikke få e-post?

  …og..?… urk… Hva hvis jeg ikke vil ha e-post når det kommer hundrevis av nye kommentarer på et innlegg jeg har kommentert? *MÅ* lage konto/login hos IntenseDebate? *skeptisk*

  Litt av det IntenseDebate gjør er like skummelt som feks Gravatar (som jeg bruker selv 😳 ). IntenseDebate (og Gravatar) får såvidt jeg forstår tilgang til alle e-post adresser som brukes i kommentarfeltene.

  Svar
 3. vibeke
  vibeke says:

  Men han kan ikke alfabetet, han der IntenseDebate. I aller fall ikke når du skriver æ, ø og å. Men når vi andre gjøre det, ser det ut til å gå bra. Merkelig.

  Svar
 4. Ståle
  Ståle says:

  Eg lige ikkje denna nye løsninga, eg. Men det vett du allereie 🙂
  Husker ikke infoen om meg, og jeg må få godkjent alt vaset jeg skriver i kommentarene hver gang. Det er jo leit! Kan jo ikke være uforskammet uten at du har godkjent det lenger…

  Svar
 5. Bjørn Unnersaker
  Bjørn Unnersaker says:

  Hei! Kom plutselig over denne postingen din, som jeg jo nærmest har en hovedrolle i. Det kan nok være litt forvirrende for folk å henge med i hvordan mediene i dag samarbeider i forhold til innholdsproduksjon og trafikk.

  PC World er hovedleverandør av IT-stoff til VG Nett. I forbindelse med at saker publiseres hos VG blir de normalt forkortet og forenklet, slik at de blir lettere tilgjengelig for et bredere publikum.

  At ReadWriteWeb har gjort en liste over webprogrammer, synes jeg var en kurant sak, ettersom jeg synes det er en blogg som holder en høy kvalitet. Og jeg vil anta at de setter pris på oppmerksomheten. Og det er gledelig at du fikk så stort utbytte av saken. IntenseDebate er et spennende kommentarsystem.

  Når det gjelder lønnen min, tror jeg at jeg henviser til skattesøket på NA24 eller noe. 😉

  Med vennlig hilsen
  Bjørn Unnersaker, redaktør
  PC World Norge & Macworld.no

  Svar
 6. Geir
  Geir says:

  Hyggelig og smigret over at du stakk innom, Bjørn.
  Jeg tror nok at folk skjønner hvordan dette henger sammen, og jeg tror nok også at du skjønner at jeg gjør meg selv dummere enn det jeg forhåpentligvis er i akkurat denne artikkelen.

  At jeg har en skepsis mot denne kryssklippingen av materiale håper jeg du har forståelse av at jeg har. Det handler om en motstand mot en slags uniformering av mediebildet. Og her er det VG jeg ønsker å tråkke på, ikke IDG som selvsagt vil være strålende fornøyd med en slik avtale med VG. Det hadde jeg også vært.

  Jeg tror kanskje jeg ville dempet meg litt og i det minste satt ordet «tyveri» i ja, hermetegn. Jeg skjønner jo selvsagt at det ikke er det, men jeg syns at det blir litt letttjente penger å gjengi så rett ut det som står på ReadWriteWeb, som jeg er helt enig i holder et meget høyt nivå.

  Kos deg både med kaffen og lønna di. Og så må du gjerne stikke innom her en annen gang også. 😉

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.