Er Blogglisten noe lurt da?

Jeg har registrert meg på blogglisten.no i kveld. Mange bloggere, både gamle og nye, ligger der med sine innlegg. Oppsettet ser bra ut, det er lett å engasjere seg og finne ting å både lese og debattere.
Men så leser jeg om de som står bak blogglisten. På ping-siden står det:

Blogglisten er et produkt fra Mediehuset Nettavisen
Ansvarlig redaktør: Gunnar Stavrum
Ansatte og kontaktinfo | blogglisten@nettavisen.no

Jasså ja. I skjul av en tjeneste som skal hjelpe meg å fronte bloggen min, vil nå også Nettavisen også utnytte at jeg uten å tjene en fjott på det nå i praksis skriver og er med på å sette agendaen for Nettavisen? Er blogglisten.no enda et forsøk på linje med VGB og blogging.no å misbruke norsk blogging for å tiltrekke seg trafikk og skaffe seg annonser i ytringsfrihetens og nyjournalistikkens navn? Dette er humbug, folkens. Hold dere til bloggervyen og de andre gode tjenestene som prøver å få til noe meningsløst uten at man blir fanget av marked og sirkus.

…og der har jeg slettet linken til blogglisten.

13 replies
 1. Joakim
  Joakim says:

  At de flese ping-tjenester, på en eller annen måte, vil prøve å tjene på bidragsyterene ser jeg på som en selvfølge. Kanskje med noen få unntak?

  Svar
 2. ~SerendipityCat~
  ~SerendipityCat~ says:

  Blogglisten vil ikke ha meg uansett 🙂 Jeg har faktisk prøvd å legge meg til et par ganger, men får en feilmelding om at de ikke kan «parse feeden null». Hva nå enn det betyr.

  Mail til webredaktøren har heller ikke ført fram, og da tenker jeg at dette orker jeg ikke bekymre meg mer over gitt!

  Svar
 3. Yngve Thoresen
  Yngve Thoresen says:

  Flott at du sier ifra før «alle» rekker å registrere seg på de sidene. Jeg er alltid så treg på sånne ting at jeg kan med stor sikkerhet si om det er greit eller ikke før jeg registrerer meg.

  Svar
 4. Geir
  Geir says:

  Hvor godt det er kommer vel an på øyet som ser. Vi har jo forskjellige verdier å pludre med, Men for min del ser jeg rødt når folk kommersialiserer «mening» hvis du skjønner hva jeg mener – men jeg liker det jo godt når folk ser det på samme måte som meg.

  Jeg skal vel ikke påsto at jeg lot meg irritere over Blogglisten, men det å se rødt har vel kanskje litt med irritasjon å gjøre? Dessuten syns jeg sider som sender ut parse-feil bør forsvinne i glemselens hav raskest mulig.

  Svar
 5. CiViX
  CiViX says:

  Skulle gjerne brukt Bloggrevyen, men den nekter å akseptere min RSS-feed. Mange andre som sliter med samme problem visstnok, og de ser ikke ut til å være kompetente eller villige til å fikse en så enkel feil. Kjipt.

  Blogglisten fungerer derimot utmerket, selv om det bare ser ut til å være noe rot av en løsning. Men så lenge det kan generere noe trafikk til bloggen min må de gjerne utnytte meg for alt det er verdt 😉

  Svar
 6. Mads I.
  Mads I. says:

  Blogglisten ser ut til å utelukkande ta utgongspunkt i nyheiter frå nettaviser. Konseptet ser litt kjedeleg ut, rett og slett. Bloggar kan ikkje sette sin eigen dagsorden på denne måten.

  Svar
 7. Geir
  Geir says:

  Jeg har opplevd det med Bloggrevyen selv fra domenet http://www.whitezulu.com. Først trodde jeg det skyldtes at vertskapet ligger hos GoDaddy i USA, men så krysset jeg på noen innstillinger i WordPress om lesbarhet og xml, og da gikk også disse sidene gjennom. Egentlig syns jeg det høres rart ut, men i mangel på bedre forklaringer tror jeg mer på denne enn at det skyldes at sørveren ligger i utlandet.

  Kjedelig er vel et dekkende ord, om ikke kaotisk passer enda bedre. Litt av det samme problemet som Bloggurat sliter med. Mye spennende, men samtidig litt uoversiktlig. Dessuten er jeg skeptisk til løsninger som bare viser de 50 mest populære/aktive/besøkte. Det genererer bare trafikk til de som allerede får det, mens det blir vanskelig å finne til de gode sidene som ikke får samme publisitet. At jeg nå leser både CIVIX og Mads, som etter en lite gjennomlesing ser ut som spesielt interessante blogger, skyldes ikke høye plasseringer på diverse lister – selv om begge fortjener det.

  Svar
 8. PAtrick
  PAtrick says:

  Ser du er registrert på bloggurat er det noe bedre? de fronter jo bare nyheter på forsiden sin. topplister som indekserer masse nyheter har jo selvfølgelig en agenda. tjene penger og trakke trafikk til seg.

  Svar
 9. Geir
  Geir says:

  Nei. Jeg burde kanskje trukket inn Bloggurat i samme runden, med ett unntak. Saa vidt jeg veit er Bloggurat et fritt tiltak, og ikke eid av en mediabedrift. Men det kan godt hende jeg tar feil her.
  Naar det er sagt. Jeg har registrert meg paa Blogglisten ogsaa…. Vil man ha lesere, saa vil man ha lesere… Skeptisk er jeg uansett.:-)

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.