Fotonøtt

Her er en liten fotonøtt i mangel av bedre måter å bruke tiden på. Hva er dette, hvordan ble det tatt og hvilke innstillinger har fotografen brukt – tror du? Den som kommer med den beskrivelsen som er nærmest svaret får en fjær i hatten.

Knekk

12 replies
 1. Jan Ivar Vik
  Jan Ivar Vik says:

  Jeg tipper det er blitt brukt et Olympus digitalt kamera. Mer enn det vet jeg ikke, for bildet dukker ikke opp 🙂 Bruk av æ, ø og å i filnavn på internett har aldri vært noen stor suksess. Om dette er problemet i dette tilfellet aner jeg ikke.

  Svar
 2. Geir
  Geir says:

  😀
  Den hadde du ihvertfall rett på. Saken skyldes at jeg skulle forandre måten jeg la inn bildet på, og så ble klokka plutselig mer enn du aner, og jeg ble trøttere enn du aner. Men det skal være fikset snart.

  Svar
 3. Geir
  Geir says:

  Jeg vil ha mer detaljerte svar. Om dere er inne på noe får jo tiden vise. Hva med f.eks. brennvidde, lukker, blender, osv? Til nå har dere bare fått fjær, men mangler hatt.

  Svar
 4. Jan Ivar Vik
  Jan Ivar Vik says:

  Mer detaljer? Jeg vil tro at dette er tatt i nærheten av Sola et sted, og at du har brukt vidvinkel med en lang eksponeringstid på rundt 1 min. Tipper du har brukt en liten blenderåpning, mellom f/18-22. Og du har sikkert skutt det med et av dine Olympuskameraer.

  Svar
 5. Geir
  Geir says:

  Nei, nå gir jeg meg over, Jan Ivar 😉
  Det er helt riktig i nærheten av Sola, jeg har brukt en 14mm Zuiko-linse tilsvarende 28mm på et gammeldags speilrefleks, eksponeringstiden er på ca 1 minutt som du så riktig påpeker,ISO er på 100, og blender på 22. Kameraet lå på dashbordet, jeg brukte ikke fjernutløser, og venter nå at politiet står på døra mi i løpet av nærmeste halvtime pga uaktsomhet i trafikken. Du er herved genierkært, Jan Ivar.

  Svar
 6. Jan Ivar Vik
  Jan Ivar Vik says:

  Du verden så godt det føltes å bli genierklært, men jeg har en innrømmelse å komme med. Riktignok tippet jeg at det var tatt fra en bil (og da sannsynligvis gjennom frontruten) i fart og med lang lukkertid. Hadde også klart å tippe at det var tatt med en vidvinkellinse. Men jeg falt for fristelsen til å sjekke EXIF-dataene på bildet, som viste at bildet var tatt i Pinsen, på eller i nærheten av Sola, hva slags blenderåpning som var brukt osv. Jeg jukset. Sorry, men jeg kunne ikke dy meg 🙂 Regner med at jeg er diskvalifisert på livsstid og/eller at du legger ut bilde uten EXIF-data til neste konkurranse 😉

  Svar
 7. Geir
  Geir says:

  Diskvalifisert, nei! Det understreker bare det geniale ved deg. Hvorfor ikke gå til kilden og sjekke med en gang. Akkurat hvordan du fant ut at det var i nærheten av Sola er jo et lite mysterium, dog lite, men at resten av informasjonen kan leses ut fra EXIF-opplysningene vet jo alle som har en viss peil på fotografering. Så du er verken bannlyst eller geniuerklært.

  Svar
 8. Ståle
  Ståle says:

  Jeg tenkte jeg skulle tippe, men dum som jeg var, leste jeg kommentarene først. Defor gidder jeg ikke. Artig bilde uanskvett 😉

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.