For en piknikk! Fotoredigering uten fotoredigerer

Bilde 2.png

 • Du er på tur.
 • Du har tatt noen bilder du gjerne vil redigere og legge ut på bloggen.
 • Du har ikke med deg egen maskin med fotoredigeringsherlighetene du er vant med.
 • Du syns at redigeringsprogrammet på internettkafeen suger.

Da er Picnik en interessant løsning. Dette er et gratis webprogram a la Google Docs som lar deg autofikse, rotere, croppe (beskjære), endre størrelse, fikse eksponering, justere farger, fjerne røde øyne og skarpe bildet ditt kjapt og fleksibelt før du legger det ut på bloggen din.

Programmet er raskt, smidig, gir deg de aller nødvendigste redigeringsmulighetene og i tillegg noen avanserte – og hvis du blir hekta, kan du få en proffversjon med en rekke forbedringer for skarve 120 kroner året.

Sikkert det samme som Adobe Photoshop Express, tenker du kanskje. Men der Express har fått masse kjeft for rettigheter og praktiske løsninger, anbefales Picnik av kanoner som Los Angeles Times, BBC, Time Magazine og meg.

Her er et eksempel på før og etter. Det tok meg et minutt og 12 sekunder å endre bildet til venstre til høyreversjonen. At resultatet er corny sier ingen ting om Picniks kvaliteter, bare muligheter. Bare innrøm det, dette er en god ide som gjør bærbar overflødig på lengre turer.

Les ellers hva den amerikanske bartemonsen og dataguruen Walt Mosberg sier om Picnik.

picnik1.jpg picnic.jpg

Fra en togstasjon i Guangzhou, Kina. Foto: C’est moi

P.S. En testtur av Photoshop Express også kan være hakka møkk. Programmet har en rekke redigeringsmuligheter, er kjapp i svingene og har et bra grensesnitt ikke ulikt Lightroom eller Elements.Det har også en annen fordel i forhold til Picnik, og det er at du kan lagre 2 gig med bilder. Hvis det fins synkemuligheter med en lokal maskin kan jo det vise seg å være en vinner. Men sjekk ut det med billedrettigheter før du tar det i bruk.

7 replies
 1. Geir
  Geir says:

  DU har skjønt det! Det er logoen som betyr noe, og de runde ballenen som gir deg følelsen av bevegelse… Fin avatar du har fÃ¥tt deg fresten

  Svar
 2. Einar Olsen
  Einar Olsen says:

  Likte programmet, det var lett å bruke, anbefales. Har man flere gratisprogramm har man flere muligheter, jeg benytter paint, picasa 2, phtobucket og nå picnik.

  Svar
 3. Geir
  Geir says:

  Flott å høre, Einar, og jeg er enig. Veldig enkelt i bruk hvis du har en ørliten kunnskap om billedbehandling.

  En tilleggsopplysning: Adobe Photoshop Express er visst bare tilgjengelig på det amerikanske markedet foreløpig. Jeg fant ihvertfall ingen måte for meg som Europeer å registrere meg, så det gjør Picnik til det eneste alternativet foreløpig. Jeg tror dette er en vinner.

  Svar
 4. Erik Drabløs
  Erik Drabløs says:

  Adobe fikk faktisk så mye kjeft for rettighetssakene at de nå har endret dem. Så nå skal det være helt greit. Hvis man er amerikaner da, men det kan man vel klare å late som.

  Svar
 5. Geir
  Geir says:

  Det er nok rett, men ikke helt som det skal være enda. Tror nok også at Photoshop Express kommer til å ta markedsandeler, men ikke enda.

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *