Fra skisseboka

Et bilde er ikke ferdig før de er ferdig. Denne formuleringen vil jeg siteres på hvis den blir brukt. Så sann er den nemlig, og den er spesielt sann når det gjelder bilder.

Som forrige post viste, var min bror fotografen og jeg på fotosafari på Jæren og resultatet så jo akkurat så bra ut som jeg hadde håpet. Sannheten er derimot at rett inn i kameraet så var ikke resultatet så lovende. Men etter en runde i Aperture var det mer å se på.

Til venstre ser dere en jpeg-versjon av et par av originalene, til høyre versjoner av de ferdige bildet bearbeidet i Aperture.

Så er det bare å håpe at bearbeidingen faktisk er bedre enn originalen…..

Resten av originalbildene finner dere forøvrig på Smugmugsidene til min bror fotografen og meg.

2 replies
 1. Lasse G. Dahl
  Lasse G. Dahl says:

  Men når man bearbeider fotografier så kraftig, er det da fotografier? Er det _det du faktisk så_ du viser et bilde av, eller _ditt inntrykk av det du så_, og hvis det er det siste, og fotograferingen blir en digitalbehandlet, ekspresjonistisk kunstform, bør den da gi inntrykk av å være fotografi?

  Jeg mener ikke å være retorisk, jeg bare tenker litt på dette.

  Svar
 2. geirsan
  geirsan says:

  Jeg tenkte p̴ akkurat det samme da jeg skrev dette innlegget Рog i ettertid lurte jeg p̴ hvorfor jeg glemte ̴ kommentere det.
  Akkurat i denne sammenhengen er bildene et eksempel på hva du kan få til når utgangspunktet ikke er all verden, men jeg mener bestemt at det ideelle er at bildet er ferdig når det arkiveres på minnebrikken.
  Hva disse bildene representerer? Et sted mellom det jeg så og det jeg opplevde, tenker jeg.

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *