Gå i tog for meg

2008-02-27 - 831Jeg fikk denne mailen fra Leieboerforeningen i dag, og jeg siterer den i heltekst:

Hvorfor har ikke alle samme rett til en trygg og god bolig? Hvorfor skal det koste så mye å bo? Synes du kanskje vi burde ha en mer rettferdig boligpolitikk?

Bli med på Leieboerforeningens fakkel-markering foran Stortinget torsdag 4 desember kl 16-18.

Leieboerforeningen sammen med Aksjonsgruppa mot oppheving av husleieregulering og andre organisasjoner ønsker større fokus på boligpolitikken. Gjennom markeringen vil vi oppfordre storting og regjering til å jobbe for en mer rettferdig boligpolitikk. Bolig er for viktig til at styringen kan overlates til markedskreftene alene.

Under markeringen blir det blant annet appeller ved: Heikki Holmås (SV), Jan Bøhler (A), Trine Skei Grande (V), Anne Helset med flere

Leieboerforeningen mener storting og regjeringen må på banen og gjeninnføre en mer sosial og rettferdig boligpolitikk og i tett samspill med kommuner og andre profesjonelle aktører. Vi krever en politikk som gir alle mulighet til å skaffe seg og beholde en trygg og god bolig. I likhet med de fleste andre land trenger vi også i Norge styringsmekanismer som skaper trygghet, stabilitet og langsiktighet i boligpolitikken. Vi trenger det nå i krisetider og vi trenger det når den økonomiske situasjonen blir mer normal.

Dette er parolene våre:

 • Rettferdig boligpolitikk – nå!
 • Nei til salg av kommunale boliger
 • La de gamle beholde sine hjem
 • Ta politisk styring – reguler boligmarkedet nå!

Følgende støtter markeringen:

Fagforbundet Oslo, Kirkens Bymisjon Oslo, Aksjonsgruppa mot oppheving av husleieregulering, Oslo kommunale Leieboerorganisasjon, Sosialistisk Ungdom, Rivertzske beboerforening, Sagene SV, Isbit, Oslo SV, Attac Oslo Øst, Rødt Oslo, Organisasjon mot offentlig diskriminering, Sagene Arbeiderparti, Attac Oslo Vest, Rødt Akershus og Velferdsalliansen. Det er forventet at flere organisasjoner kommer til.

Som leietager og evig på etterskudd på boligmarkedet er jeg en sterk tilhenger av innholdet i denne mailen. Alt for lenge har markedskreftene og de som allerede har nok fått styre som skal bygge fellesskap og ikke rikdom. Desverre bor jeg ikke i Oslo, men hvis du gjør det: Kan du ikke i sympati med alle leietagere i landet generelt og meg spesielt møte opp foran stortinget på torsdag mellom kl. 16 og 18 og representer meg som bor i utkanten (Les: Stavanger). På forhånd takk.

3 replies
 1. Geir
  Geir says:

  Pussig. Det var ikke mange responser på akkurat dette innlegget. Folk har vel hus å passe på, og har ikke tid til slike seanser regner jeg med.

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *