Close

Ansiktsløfting, fokus og nye reiser

Noen bruker førti år på å besøke alle verdens land. Andre bruker førti år bare på å bestemme seg for hvordan reisebloggen skal se ut. For ja, du leser riktig. Vi har endelig bestemt oss for hvordan www.ertzgaard.net skal ta seg ut. I mange år var vi fire blogger med felles paraply, med ulike tema som litteratur, samfunnsdebatt og kommentarer, foto og reiser. Senere ble alt slått sammen til en temmelig usynlig og taus blogg som verken hadde fokus eller profil, og bloggingen ble deretter. Selv utseendet vinglet fra fancy festform den ene helgen til minimalistisk munnfyll den andre.  Navnet – eller navnene – har også skiftet over tid, fra Skrift til det uhjelpelige Verden og vestkysten uten at verken vi eller omverden skjønte hva det betydde.

Nye tider
I mellomtiden har vi reist og vi har fotografert, vi har lest bøker og vi har gått turer, og alle de tingene vi skrev om i våre alt for mange og alt for ufokuserte blogger, har vi holdt ved lag, og lysten til å samle det i ett, interessant og fokusert produkt har vært temmelig stor, fotoglade, skriveyre og delesyke som vi to som står bak dette er. Derved lanserer vi den nyeste, reneste og mest fokuserte utgaven av www.ertzgaard.net noensinne: Reisebloggen ReiserJa, du leste riktig. Vi framstår nå som en ren – og skjær – reiseblogg. Fellesnevneren i alt du finner på denne bloggen har med reiser å gjøre. Reiser som i det å faktisk være på tur, kort eller langt. Reiser som i å fotografere, begge Ertzgaardene er ihuga fotografer, og det å formidle de inntrykkene vi fanger på turene våre. Og reiser som i litteraturen. Vi leser mye, og felles for vår leseinteresse er at bøkene har et helt tydelig geografisk merke, være seg reiseskildringer eller fiksjoner eller fakta knyttet til bestemte, og gjerne eksotiske steder. Som reisende mennesker har vi også erfaringer og meninger om det å være på farten. Noen ganger faller det seg slik at vi vil dele noen av disse erfaringene, eller problematisere noen meninger som vi møter.

Alt dette er det reisebloggen Reiser vil handle om, og ingen ting annet. 

Målet er å være en interessant og litt annerledes reiseblogg i den norske andedammen.  Ordet «Jeg» er et ofte brukt ord på norske reiseblogger. Selfiekulturen rammer også reisebloggene. Det er oss på stedet som betyr noe, ikke hva stedet gjør med oss, det er hva vi gjorde på stedet som er interessant, ikke hva stedet har å lære oss. Moderne reiser er selfiereiser, og det er vi ikke svært glade i. Det skal ikke Reiser være. Vi håper du ser det poenget, og at du liker det vi har å komme med.

Geir kom nettopp hjem fra Argentina og Chile (og Uruguay og USA), Ståle hopper på flyet i morgen for å se hva han finner i Japan. Det blir det første dere får møte her. Vi håper gamle lesere liker ansiktsløftningen og det nye fokuset begge to, og vi håper at du som leser dette for første gang faktisk syns det er så morosamt at dette bare må du ikke gå glipp av.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *