Close

Det hjelper ikke å tvinne tumlene i lomma

Når verden går i mot, og alt håp synes ute har man to muligheter. Enten grave seg ned og håpe at ting går over, eller å prøve å få skikk på sakene.

AfriGadget, en av en rekke svært interessante og oppegående bloggere med Afrika som boltreplass, skriver i dag om kolobusapene på Kenyakysten. På grunn av høy trafikk er denne sjeldne apetypen i fare for å bli utryddet. Så hva gjør man? Jo. i stedet for å tvinne tummer og si ai ai a, mens man ser den ene apen etter den andre forsvinne på vei mot utryddelse under diverse bilhjul på de farefulle og trafikkerte kystveiene, tar man alt man finner av tau og bygger taubroer over veiene.

Derfor skal du ikke bli overrasket hvis du plutselig ser noen hvite og blåsvarte småkryp svinge seg midt over veien uten et tre eller noe annet å holde seg fast i neste gang du kjører langs Diani Beach. Med en enkel ide og tiltakslyst klarer man å motarbeide utryddelsen av disse morsomme dyrene.

Ideen har også spredd seg til Zanzibar, der man har prøvd å redde en annen aperase på samme måte – desverre med mindre hell, siden de zanzibarske apene ikke er så kjappe i svingene som kolobuskompisene på fastlandet. Også i Australia har man prøvd ut metoden, men her for å redde enfolidge koalabjørner, som tror at australsk asfalt er plassert der for å at man kan leke på den.

All ære til afrikansk drivkraft!

Bilder og mer informasjon på sidene til AfriGadget.

0 Comments on “Det hjelper ikke å tvinne tumlene i lomma

Tor Amundsen
7. oktober 2008 at 5:57 pm

Stemmer i. Flott at noen gjør noe krativt.

Svar
Ståle
7. oktober 2008 at 10:12 pm

Godt tenkt – og en litt annerledes nyhet fra Kenya. Men bildet ditt vises ikke…

Svar
Geir
7. oktober 2008 at 11:18 pm

Merkelig! Hos meg vises det (Safari 3.1.2 for Mac under Leopard 10.5.5).
Det er bilde av en liten Kolobiape. Veldig søt,

Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *