Close

Som en bris

Som en bris

Som en bris

Som en bris ©2012 Geir Ertzgaard


Broderen drar til Afrika i kveld, og blir der i seks uker. Jeg håper turen blir lys og god, og at alt går som en bris, som en pust i sivet.

Afrika, sier du? Det er da ikke noe spesielt med det? Nei, kanskje ikke når du drar på den klassiske tidagersgreia til Masai Mara og Mombasa, men når du skal krysse landjorda fra Moshi i Tanzania til Cape Town i Sør-Afrika, da blir det noe annet. Ja, mange har gjort det før, og mange gjør det nå. Men det er en krevende og spennende tur, og jeg håper det går som en bris for ham.

9 Comments on “Som en bris

Ståle
19. august 2012 at 6:06 pm

Takk for hyggelig hilsen! Nå er turen i gang. Har kommet hele 30+ kilometer fra heimen, og sitter på Værnes og venter på første fly.
Føler meg godt forberedt til turen. Har lagt planer over lang tid, og er rimelig trygg på de valgene jeg har gjort. Mange opplevelser ligger og venter på meg den nærmeste måneden. Spent, ja, men ikke mer enn det må være. Føler en ro for den lange reisen hjem, via det sørlige Afrika. Og det er av det gode.
For den som vil følge meg litt på turen, drypper det nok reisetanker og -bilder på Ståles bildesafari, http://ertzgaard.net/staale

Snakkes!

Svar
Geir
2. september 2012 at 11:28 am

Som du allerede vet, så følger jeg deg så tett som det er mulig på avstand. Leve blogg, Facebook og Smugmug.

Svar
Yngve Thoresen
20. august 2012 at 9:02 am

Ikke noe spesielt med Afrika? Det får jo nesten ikke blitt mer eksotisk enn det. Jeg har selv kun vært i Marokko og Tunisia, hvor spesielt sistnevnte var en ren chartertur. Med andre ord en litt annen Afrika enn den som befinner seg syd for Sahara.

På mange måter ser jeg frem til den tiden hvor jeg kan dra på lengre turer som ikke må planlegges ut i fra små barn. Hva en slik tur som det Ståle skal på nå koster aner jeg ikke, men det høres jo fryktelig dyrt ut?

(ps: hva er forskjellen på «Notify me of followup comments via e-mail» og «Varsle meg om nye innlegg via epost.»?
Jeg bruker vanligvis feed for kommentarer, men hos Ståle får jeg kun poster i feed istedet for kommentarer. Jeg prøver «Notify» :))

Svar
Geir
2. september 2012 at 11:30 am

Jeg er selvsagt litt polemisk her, Yngve. Klart Afrika er spesielt, men for de som har reist mye i Afrika, er det gjerne andre ting enn Mombasa og Masai Mara som trekker. Ståles reiserute er et perfekt eksempel på hvordan man kombinerer det eksotiske og det essensielle.

Overraskende nok, og det må kanskje Ståle svare for, behøver ikke en slik tur være veldig dyr. Det kommer an på hvor mye mot du har, hvor mye komfort du er villig til å gi avkall på, og hvor fleksibel du er.

Innlegg er jo oppfølging av innlegg, kommentarer oppfølging av kommentarer…. Enkelt og rett frem.

Svar
Yngve Thoresen
3. september 2012 at 9:52 am

Så ikke at det stod «innlegg» og «comments» 🙂

Polemikk ble dagens nye ord.

Neste gang jeg skal på tur til Afrika vet jeg hvem jeg kan spørre om reisetips. Men først er det noen andre land kontinenter som må krysses av på listen.

Svar
Anne
31. august 2012 at 4:06 pm

Tusen hjertelig takk for alltid gode og varmende ord fra deg Geir 🙂 så trivelig at du er innom atte!!

Finnes der noe mer vakkert enn en fullmoden kornåker i lett fønvind, sukk, som medisin for sjæla det i grunn. Masser av dem her rundt meg i alle fall, litt sør for Trondheims by, og rett som det er tar en en sykkeltur og bare nyter.

Ståle ja, en følger med på reisen en og enhver. Med ett han begynte å publisere bilder fra Afrika kjente jeg litt savnet jeg også, spesiellt, og som en helt annen verden til tross for at det ikke er sååå langt unna. En får skinke og spare for å realisere flere resiedrømmer, så arti på tur!!

God helg til deg enn hva den skal inneholde. Anneklem.

Svar
Geir
2. september 2012 at 11:32 am

Det er trivelig å være inne på bloggen din for tiden, Anne. Jeg er ekstremt imponert over bildene dine. Du har klart å utvikle et eget stempel som jeg syns er veldig fint, og personlig.

Afrika er til for å savnes, har jeg oppdaga. Leve kornåkrene sør for Trondheim og i Trondheim, som dette kornakset. Men det er noe ved den høye, åpne himmelen og de vide savannene lenger sør som gjør at en alltid er litt urolig når en ikke er der.

Svar
Marie
22. september 2012 at 5:30 pm

jolies couleurs douces dans cette composition.

Svar
Geir
11. oktober 2012 at 2:35 pm

Eh bien, vous le voyez, Marie! Toujours heureux commentaires de mon photographe préféré.

Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *