Close

Whether near or AFAR – en hendig liten reiseapp for Android og iPhone

Afar Mobile App samler høydepunkter på en liten skjerm

Afar Mobile App samler høydepunkter på en liten skjermDet beste kameraet fins ikke, heller ikke den beste artisten eller den viktigste boka. Og dermed heller ikke den beste reise-appen. Derimot fins det noen nyttige miniprogrammer der ute som hjelper meg til å holde styr på mine turer og min turplanlegging, for ikke å si turdrømmer.

 Den bes…. nei, en god og nyttig App for deg som liker å drømme deg vekk, og som ønsker å planlegge turer til fjerntliggende strøk på en enkel og oversiktlig måte uten at du forsvinner i de store TripAdvisor- eller Lonely Planet-dyp er Afar Mobile AppDet er et lite miniprogram som fungerer nesten på samme måte som Instagram og Pinterest, eller kanskje helst som en krysning av disse to.[EXPAND Les mer om Afar Mobile App…]

Jærstrendene - et høydepunkt i Rogaland

Og sånn ser min beskrivelse av jærstrendene, et definitivt høydepunkt i Rogaland, ut når du søker etter det på Afar Mobile App eller Nettstedet Afar.

Funksjoner
1. Du har lyst til å vite noe om et reisemål, åpner miniprogrammet, søker på ønsket reisemål, og får opp et galleri med instagramaktige bilder som brukere av Afar har lastet opp. Hvert bilde representerer et highlight eller høydepunkt fra reisemålet, og trykker du på bildet, kommer det opp en forklaring på hvorfor brukeren oppfatter dette som et høydepunkt.

2. Mangler du fantasi til å finne reisemål, har programmet også en Discover– eller oppdagerfunksjon. Trykk på Discover-knappen, og en tilfeldig rekke steder generert av programmet kommer opp. Innholdet baserer seg på det brukergenererte materialet som jeg nevnte overfor.

3. Afar er et program produsert av stiftelsen Afar, som både er et nettsted, et reisetidsskrift utenom det vanlige, og arrangør av dannelsesreiser for mennesker som ønsker å se verden på en annen måte enn den rent turistbaserte kom, se og løp videre. Klientellet er mennesker som gjerne vil reise litt lenger både i tid og geografisk enn den vanlige fellesferieturisten.

Også et nettsted med utvidet funksjonalitet
Nettstedet Afar utvider funksjonaliteten til selve Appen. Du kan registrere deg som bruker på siden, og angi hvilken kompetanse du har på ulike reisemål. Du kan legge inn spørsmål om steder du ønsker å reise til, samtidig som du direkte inn i e-postkassa di får spørsmål om reisemål som du selv mener ha en viss peiling på. Selv driver jeg og svarer på spørsmål om Kenya og Sørøstasia annenhver dag.

Fordeler og svakheter?
Mens man kan føle at man forsvinner på nettsteder som Tripadvisor og Lonely Planet, opplever jeg en mer direkte, personlig og pålitelig kommunikasjon gjennom Afar. Konseptet prøver ikke å fange alt og alle, men tar vare på mitt behov for en troverdig opplevelse. Jeg får også vite hva folk oppfatter som høydepunkter. Fordelen med det er at hvis jeg for eksempel ønsker å reise til Ushuaia i Argentina og ikke vet så mye om stedet, så vil jeg raskt gjennom bilde og tekst få et inntrykk av hva jeg bør få med meg og ikke.

Desverre er ikke dette for alle. Noen kan synes at likheten med Pinterest og Instagram gjør dette til en litt overfladisk opplevelse, og på en måte er dette foreløpig riktig. Jeg har ingen problemer med å finne god informasjon om de kjente reisemålene. Søker jeg på London, får jeg opp et hundretalls tips om høydepunkter, søker jeg på Makassar på Sulawesi, et sted jeg nesten har planer om å reise til, så har ingen av Afars brukere vært der enda. Hmmm. Kanskje jeg skal bli den første?

Den beste reiseappen - fins ikke

Den beste reiseappen fins ikke, men Afar er en nyttig måte å samle folks erfaringer fra mange reisemål i ett hendig og veldrevet program.

 

 

[/EXPAND]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *