I dag slår jeg et slag for Last.fm

lastfmcicon.pngIngen stor sak i dag, men jeg sitter og hører på en CD jeg kjøpte for fem år siden (eller var det ti?). Plata er en kompilasjonsgreie og heter Brazilian Love Affair, stort sett moderne brasiliansk teknojazz (hvis det fins). Jeg bruker iTunes som avspiller, men i tillegg har jeg en lang stund vært medlem av Last.fm, en musikkversjon av Facebook, der musikkinteresserte kan hooke seg på hverandres spillelister, diskutere musikk og gjøre stort sett det du har lyst til med din digitale musikkbank. Du registrerer deg som bruker, laster ned et program som heter Last.fm,, og kjører dette programmet samtidig med at du kjører iTunes. Nede til høyre i sidemenyen min vil du se en widget kaldt Lyttevaner, og der ser du hvilke artister jeg har spilt oftest den siste uken. Det er Last.fm-programmet mitt som mater denne widgeten med informasjon.

Men det jeg likte veldig godt i dag, var at jeg plutselig oppdaga at mens Last.fm kjører i bakgrunnen, så viser den

  • Navnet på låta som spilles
  • Navnet på CD-en som låta kommer fra.
  • En beskrivelse av artisten, og det en utfyllende og god beskrivelse.

Det ser sånn ut:

Den sangen jeg hørte på het Hero, remix 4, og ble spilt av ei gruppe ved navn Azymuth. Jeg har ikke peiling på hvem det er, men det visste tydeligvis Last.fm. Så nå vet jeg at bandet ble stiftet i 1973 og har holdt det gående siden den gang, blant en rekke andre nyttige og unyttige opplysninger.

Og i det jeg skriver dette, svitsher iTunes over på Souhern Man med Neil Young, og Last.fm oppdaterer på et øyeblikk informasjonen og mater dette opp mot lista mi. Og blir Neil Young spilt tilstrekkelig med ganger den neste uken, så vil du se det på widgeten min.

Jeg syns alt dette er veldig kult. Og nå håper jeg at du melder deg på, sporer opp geirsan og legger meg til som venn, og så kan vi dele enda mer musikk enn jeg kan via widgeten min her på siden.

Om jeg får ekstra mye spam med tilbud om å kjøpe musikk? Nei. Ikke noe problem så langt.

lastfm.png

Sånn ser hovedvinduet av Last.fm-klienten ut når jeg spiller en låt av Neil Young. Bildet er courtesy av dataskjermen min.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *