If Norwegians knew…

Det har dreid seg mye om Israel og Libanon i det siste. Jostein Gaarder har gått helt av skaftet og erklert Israel Nationa non grata (Jeg fant på det uttrykket nå, og 99% av all mediadekning har vært anti-israelsk. At Israel skyter spurv med kanoner, er det vel liten tvil om. Men som en kompis (Kalle) påpekte over en kaffekopp her en dag: den norske mediadekninga gjør en jo nesten pro-israelsk. På samme måte som USA er Israel-blinde, er vi nordmenn Palestina/Libanon-blinde.

Personlig er jeg pro begge parter i konflikten, og syns de skal legge ned våpna med en gang ut fra den enkle overbevisning om at dette fører ingen vei!

Jeg er også overbevist om at de aller fleste av oss – som de aller fleste amerikanere – lar media tolke konflikten for oss og gjør slikk eller ingen ting for å finne ut hva som virkelig skjer der nede i krampebukta. Da kan sider som denne jeg fikk tilsendt av en kompis være interessant lesning: If Americans Knew. Så har dere litt mere grunnlag for å ta stilling til konflikten.

P.S. Jeg har ikke sjekka påliteligheten bak informasjonen på disse sidene, eller hvem som står bak de. Jeg hører til blant det store flertall av det norske folk som gjør seg opp en mening uten å vite hva vi bygger den meninga på….

D.S

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.