Ja, jeg vet noe er feil med bloggen

Det skal ikke mye til å se at det er noe rart med bloggen min akkurat nå.

For det første, så er jeg klar over feilen og jobber med å fikse på den. Problemet var en desperat .htaccess-fil som viste vei til en annen blogg i stedet til sider på min egen blogg, og jeg klarte ikke rette den opp. Derfor måtte jeg bygge opp alt fra grunnen av ved å eksportere gammel database, lage ny database, installere WordPress på nytt, og sørge for at alle filer og bilder følger med på lasset.

Foreløpig ser det ut som det meste er på plass, unntatt kråketærne. Det har noe med tegnsetting å gjøre. Bloggen er skrevet i UTF-8, men noe tilsier at den tolker ting som en annen slags kode. Jeg har ikke klart å finne ut av det enda, men det kommer nok på plass skal dere se.

Poskskript
Av og til skjer det ting som gleder en sliten blogger, og man oppdager ting man ikke visste om. I stedet for å finne en måte å fikse de enkelte innleggene, viset det seg at Ecto, som jeg har brukt til å skrive blogginnlegg med, henter fram filene som ligger i WordPress-databasen inn på skrivebordet, og i den prosessen retter programmet automatisk alle kråketær-feil på filer som er skrevet i UTF-8.

En annen ting, er at de filene som ikke er skrevet i dette formatet kan redigeres med et raskt finn/erstatt-søk. Resten handler om å lagre og publisere/oppdatere, og så er bloggen akkurat der den var før ting havarerte.

Moral. Skriv bloggene dine med et skrivebordsprogram. Da er det mye enklere å rette opp feil som en eller annen gang nødvendigvis vil dukke opp også på din blogg!

Takk for oppmerksomheten;-)

7 replies
 1. eilif
  eilif says:

  Kan det stemme at wordpress lagrer alt i MySQL? I såfall finnes det en instilling i SQL for å få rett tegnsett. Det har også betydning for sortering og sånne ting (f.eks svenskene sorterer åøæ og de sorterer gjerne å først i alfabetet sammen med a, dem om det (ikke det at jeg tror det er så mye sortering i worpress akkurat))… Ellers sier jeg som din bror: Hæ?

  Svar
 2. Geir
  Geir says:

  Det stemmer, Eilif. WordPress benytter seg av MySQL for lagring av all info. Men jeg vet ikke om jeg tørr ta en titt på det. Hele subbedaisen med filtjener og alt styret vi har hatt skyldes sikkert at jeg har påstått meg mer kompetansen enn det jeg har.

  Så lurer jeg fælt på hva dere sier

  Hæ?

  til. Språket mitt, eller framstår hele teksten som gresk selv for en så kyndig programmerer som Stå.. Eilif?

  Svar
 3. randi
  randi says:

  Jeg føler meg som Ståle – Det der var greskt for meg… tror jeg hadde tenkt ny-start og begynt på nytt eller gitt opp!
  Godt du får det til…. Og Godt Nytt år!!

  Svar
 4. Geir
  Geir says:

  Å begynne på nytt? Miste alt hjernespinnet som er investert her de siste fire årene? Det er jo nesten en formastelig tanke.
  Å nei, du. Her gir man seg ikke før noen overbeviser meg om at det er umulig. Og selv da….

  Svar
 5. Petter
  Petter says:

  En enklere løsning kan ha vært å kommentere bort linjen med DB_CHARSET i wp-config.php. Da skal i tilfelle den linjen se ut som dette:
  //define('DB_CHARSET', 'utf8');

  (jeg ordnet lignende problem etter en mindre heldig eksport/import av database hos meg)

  Svar
 6. Geir
  Geir says:

  Petter: Na blejeg virkelig nysgjerrig. Men hva mener du med » kommentere bort». Det skal stå UTF-8 der allerede…
  Men takk for tipset. Skal sjekke det med èn gang jeg våkner 😉

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.