Meningen med livet? Svaret er 350.

hjertebank.jpg I følge Hitch-Hiker’s Guide to the Galaxy, er svaret på spørsmålet om meningen med livet 42. No Impact Man er ikke enig:

Han mener at det vil ta for lang tid å vente på at senatorer og bedriftsledere skal forandre måten vi behandler kloden på, og trekker fram tallet 350. Han skriver:

350. I should write it 350 times. We should all write it 350 times. Everyone on the earth should get out a pen, write down the number 350, and send it to their head of state. 350 times.

 

Tallet «350«er det antall partikler per million CO2 som planeten kan tåle for å unngå forandringer i klimaet. Den fremste amerikanske klimaforskeren, James Hansen og åtte andre klimaforskere har studert tidligere klimaendringer, og kommet fram til at

«hvis menneskeheten vil beholde en planet lik den sivilisasjonen utviklet seg på og som alt liv på jorden er tilpasset til, så tyder paleoclimatiske indisier og de pågående klimaendringer på at CO2 må reduseres fra det nåværende 385ppm til maks 350ppm.»

(NB! Hansen bruker ordet «bevis» – evidence. Om dette gjelder antall partikler totalt eller antall partikler forårsaket av mennesker sies det ingen ting om.)

Som en følge av dette har en rekke miljøaktivister satt i gang kampanjen 350, se www.350.org. Initiativtakeren heter Bill McKibben, og han skriver, og målet til kampanjen er «ene og alene å spre dette tallet verden rundt de neste 18 månedene gjennom kunst og musikk og alle slags påfunn, med det håp at man dreier post-Kyoto-forhandlingene i en retning tilpasset virkeligheten.

350_diag_buddy_bigger

Jeg stoler på No Impact Man i halvblinde, og tror ikke at alle amerikanere er naive og ensporede populister, men det kan hende at norske klimaforskere og politikere vil le meg rett i ansiktet når jeg nevner James Hansen og Bill MkKibben, jeg har aldri hørt navna før, og de kan være miljømessige eventyrere uten noen form for cred i seriøse fagmiljøer. Men jeg regner med at den norske blogosfæren raskt vil sette meg på plass hvis så skulle være tilfelle. Men hvis nå alt stemmer – og ting tyder jo på det – så kan det være en god tanke på å følge både No Impact Man og å sette seg inn i 350-kampanjen. 

 

Hvis du trenger inspirasjon til å leve litt mer grønt, anbefaler jeg at du tar mer titt på No Impact Man sin blogg.

  • Ja, han er amerikaner.
  • Ja, han er en eksentrisk New Yorker.
  • Ja, han tar det helt ut.
  • Ja, det kan virke enkelt innimellom.

Men man kommer ingen vei hvis man hele tiden skal skule til alle sider. Det gjør ikke No Impact Man. Målet hans er følgende:

For one year, my wife, my 2-year-old daughter, my dog and I, while living in the middle of New York City, are attempting to live without making any net impact on the environment. In other words, no trash, no carbon emissions, no toxins in the water, no elevators, no subway, no products in packaging, no plastics, no air conditioning, no TV, no toilets…

Les resten her.

 

solais.jpg

E det sånn du vil ha det? Foto: StockXchange

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *