Obama historisk

[singlepic id=2 w=320 h=240 float=left] Her har jeg en liten oppgave til dere på en lørdag formiddag. Klikk på bildet av Barak Hussein Obama for å få en forstørret utgave. Studer bildet nøye. Se minst ett minutt på det uten å ta blikket vekk. Lukk så øynene, og så stiller du deg følgende spørsmål:

Hva er det som gjør dette bildet historisk?

På tirsdag vil Barak Hussein Obama bli innsatt som president i USA. Han er den første presidenten med et navn vel utenom det vanlige. Håret hans er annerledes enn de 44 som har gått foran ham. Huden hans er et par grader mørkere enn de fleste tidligere presidenters. Politisk er det vanskelig å si hvor han står, men han er demokrat og følger samme oppskrift som Franklin D. Roosevelt og John F. Kennedy. Han representerer et brudd med den nære fortid.  Samtidig vet vi at det nok tar mer enn 100 dager før vi får se hvilken retning dette tar. 

Men det som virkelig er historisk med dette bildet, er at det er det første bildet av en amerikansk president som er fotografert med et digitalt kamera. Pete Souza, som nylig ble utnevnt som offisiell fotograf for Barak Obama, har brukt et Canon EOS 5D MkII for å ta bildet, i følge Engadget og mange andre…)

Så hva syns dere? Kanskje det snart blir ledig jobb som Jens Stoltenbergs offisielle fotograf?

Bildet er forøvrig ståjlet fra State of the Art uten blygsel.

4 replies
 1. Lothiane
  Lothiane says:

  Det er virkelig historisk! Synes det blir spennende å følge ham videre og se hvordan han utvikler seg over tid – og ikke minst hvordan opinionen utvikler seg.

  Svar
 2. vibeke
  vibeke says:

  Wow! DET må jeg si var historisk 🙂
  Mannen er fin han, helt på høyde med Stoltenberg, utseendemessig sett. Politisk har han lagt lista høyt, men med tanke på den nære historie i det hvite hus, kan det bare gå på fram med Obama ved roret. Det håper jeg, i alle fall.

  Svar
 3. Geir
  Geir says:

  Ja, det er så historisk at en nesten får vondt. Det er en begivenhet av slike proporsjoner at den rett og slett fortjener en proposisjon fra en rekke politiske partier både her og der. 😀
  Når alt dette fjaset er sagt, så er jeg enig: Jeg har store forventninger til Obama, og den største forventningen av alle er at vi de neste årene skal se en politisk verden hvor dialogen står i fremste førerseterekke. For å si det sånn.

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *