Reisetips: Overvåke billige flybilletter

yapta-logo2.gif

I dag skifter jeg fokus fra foto til fly.

Har du noen gang tenkt:

Hadde vært fint å få varsel når flybillettene blir billigere?

I stedet for sjekke innom Kilroy, Kelkoo eller Superaver tre ganger i uken for å finne rimelige flybilletter, hadde det vært greit bare å skrive inn noen data på ei side, og så få tilsendt en e-post hver gang prisene endrer seg.

Nå fins denne løsningen. Gjennom Worldhum, en av de mest interessante reisesidene der ute på nettet, ble jeg gjort oppmerksom på Yapta . Yapta gjør akkurat det jeg nettopp beskrev, og på en skremmende enkel måte:
Du registrerer deg, skriver inn ønsket reiserute med datoer, krysser av for «Save to travel preferences», og du får tilsendt via mail prisene etterhvert som de endrer seg på akkurat det eller de reisemålene du er interessert i.

Akkurat nå planlegger jeg studieturer i november og mars. Her er et lite utklipp fra hvordan siden ser ut akkurat nå:

yapta.png

Landprogrammet er i boks både i Zambia/Sør-Afrika og i Bolivia/Peru. Problemet er å få flybillettene ned på en pris som gjør turene økonomisk forsvarlige. Pr. i dag er billetter til det sørlige Afrika i dyreste laget, mens billettene til Sør-Amerika akkurat er innenfor grensen av det forsvarlige.

Siden søndag, da rutene ble registrert, har billettene steget på tre av alternativene, men til Hong Kong fra Stavanger har prisen gått ned med 600 kroner.

Er det noen haker ved dette opplegget? Økonomisk og praktisk sett ingen. Gjennom Yapta bestiller du billettene direkte hos flyselskapene, og ikke via en webreisebutikk. Den eneste ulempen er at det bare er ca 20 flyselskaper som er med på oversikten foreløpig. Dermed ramler noen av de rimelige mulighetene vekk, slik at du likevel må ta et sveip innom Kelkoo, Supersaver og Kilroy for sikkerhets skyld.

Men dette opplegget var likevel så bra at jeg var nødt til å fortelle videre om det.

5 replies
 1. Geir
  Geir says:

  Eeeeh jo, Malene, hvis det var prisene som stod i rødt. Oversikten blir litt misvisende her på siden, men de røde tallene viser hvor mye prisen har gått opp siden sist, de grønne tallene priser ned.
  Prisen skulle egentlig vises et stykke til høyre.
  Og ja: Det er tur/retur. MÃ¥ jo hjem en gang ogsÃ¥…;-)

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *