Retten til å ytre en teddybjørns navn

Larko skriver i dag om den britiske læreren Gillian Gibbons i Sudans hovedstad Khartoum. Da Gibbons ba klassen sin ved Unity High School om forslag på navn til den nye teddybjørn, foreslo en av elevene å kalle bamsen opp etter seg selv – og slik ble det. Teddybjørnens navn ble Muhammed.

I dag sitter Gibbons i arrest i Khartoum og risikerer å bli tiltalt for blasfemi mot Islam, alt sammen i følge BBC. I følge den sudanske ambassaden i London handler dette om storm i en tekopp, basert på «kulturelle misforståelser».

Samtidig sier en lokal imam:

Islam respects other religions and indeed freedom of speech but demands that non muslims “respect their opnion and deal with them fairly.

Gillian Gibbons risikerer nå en heftig bot, seks måneder i fengel eller 40 piskeslag. Noe må man da tåle i ytringsfrihetens navn….

2 replies
 1. Genese
  Genese says:

  Frihet, så lenge ikke gjør noe annet enn det islam definerer som rett og riktig. Selve begrepet ytringsfrihet har en ganske annen valør i enkelte land. Og det verste: denne læreren har ikke engang hatt dette i tankene.

  Svar
 2. geirsan
  geirsan says:

  Det er vel fint hvis Sudans ambassade går ut og betegner dette som en misforståelse. Men de vil vel mene at det er Gibbons som har misforstått, og ikke landets egne imamer. Og da bekreftes vel det du er redd for.

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.