Sjeik Shukhor i verdensrommet

Denne bloggen har ikke blitt den nyhetsformidleren den aldri var ment å være, men i dag kommer det et par småinteressante saker ut fra (en angloifisering for de som er interessert i språk) Sørøst-Asia. Bloggen Bisean er en svært så interessant plass å klikke seg inn på en regnværsdag for alternative nyheter fra regionen, og i dag melder altså de (det er snakk om en flerbrukerblogg) følgende:

Verdens første sjeik i verdensrommet

Mens vi sitter og drikker kaffe er Sheikh Muszaphar Shukor på vei ut i verdensrommet som den første sjeiken og den første person fra Malaysia.

Ser du for deg en eldre mann i flagrende gevanter, langt flippskjegg og turban på et flygende teppe, så er du fordomsfull. Sjeik Shukor er nemlig en 32 år gammel ortopedisk lege og foreleser på Universiti Kebangsaan Malaysia, og interessant for den kvinnelige delen av min leserkrets, så har han også deltidsjobb som fotomodell. Sjeik Muszaphar var den heldige utvalgte blant 11 275  kandidater til oppgaven som kosmonaut. Ja, vår sjeik er nemlig kosmonaut, og reiser med en romferge skutt ut fra det russiske romsenteret i Kazakstan. Nei, Borat er ikke med på turen.

Og vi som trodde at vi nordmenn var kommet langt…

Bildet: Sånn kan en kosmosjeik også se ut. Kjekkassjeik Shukor fra Malaysia.

Powered by Qumana

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *